“ози сайт използва бисквитки (cookies). јко желаете можете да научите повече тук. –азбрах
IDG  •  PC World  •  Computerworld  •  CIO  •  CFO  •  Networkworld  •  ƒискусии  •   ариерна зона  •  —ъбити€
COMPUTERWORLD | Ѕизнес
14 фев
2019
 
 

»здателите се разгневиха от плановете на Apple да пусне собствени новини

Apple иска да прибира половината от абонаментната такса от новини, генерирани от партниращите медийни организации.

732 прочитани€

—нимка: Apple

Apple си навлече гнева на издателите, след като се по€виха съобщени€, че планира да прибира половината от приходите от абонамент от предсто€ща си информационна услуга, съобщава в. Wall Street Journal (WSJ).

Ќовинарскире организации са загрижени, че н€ма да получават достъп до данните на абоната, което е важно от маркетингова гледна точка, и че Apple иска от т€х да се ангажират с предостав€нето на съдържание за една година. Ќ€кои искат да се ангажират по-дълго, докато други предпочитат гъвкавостта да се откажат от сътрудничеството.

ѕрочетете още: Ќай-големите рискове за Apple

”слугата на Apple ще позволи на потребителите да четат от партньорите на компани€та толкова съдържание, колкото им харесва, за една фиксирана месечна такса, ко€то веро€тно ще бъде около 10 долара. Apple обаче иска да задържи около половината от генерираните приходи, а останалата част да е разделена между издателите на базата на това колко потребители се прочели техните статии.

√олеми новинарски агенции, включително в. New York Times и в. Washington Post, са сред онези, които все още не искат да си сътрудничат с Apple. ¬естник WSJ за€ви, че има притеснени€, но вече са проведени „продуктивни разговори“ с Apple по този въпрос.

Apple обикновено прибира 30% от разработчиците, предлагащи абонаменти чрез iTunes за първата година, и 15% след това. ƒори това се счита за много висока такса от редица фирми, включително Netflix, ко€то оттегли поддръжката за фактуриране през iTunes минали€ месец.

BuzzFeed съобщи, че Apple ще проведе събитие на 25 март тази година, на което ще об€ви услугата, а това означава, че н€ма много време да се изглад€т подробностите.

“ъй като продажбите на iPhone вече не нарастват толкова бързо, Apple поднови акцента си върху услугите.  омпани€та иска да увеличи бро€ на платените абонаменти през своите устройства до 500 милиона до 2020 г., в сравнение със сегашните 360 милиона, за€ви в. WSJ.

«аедно с новинарската услуга компани€та разработва и свои оригинални телевизионни програми.

Ќј…-Ќќ¬» Ќј…-„≈“≈Ќ» ѕ–≈ѕќ–Џ„јЌ»
‘ирмите представ€т

—лайдшоу
»Ќ“≈–¬ё
ћартин –айхле: R&M развива бизнеса си с иновативни и качествени решени€ћартин –айхле: R&M развива бизнеса си с иновативни и качествени решени€

2018 г. е най-добрата година за бизнеса на компани€та, разработваща и произвеждаща системи с швейцарско качество вече 55 години, за€ви ћартин –айхле, един от съсобствениците на Reichle& De-Massari (R&M)

ѕ–»Ћќ∆≈Ќ»я
јЌ ≈“ј

 акво мислите за FireFox OS?

»нформаци€ за ¬ас