Този сайт използва бисквитки (cookies). Ако желаете можете да научите повече тук. Разбрах
IDG  •  PC World  •  Computerworld  •  CIO  •  CFO  •  Networkworld  •  Дискусии  •  Кариерна зона  •  Събития
COMPUTERWORLD | Образование
12 фев
2019
 
 

Телерик Академия старира нов прием за Telerik Academy Alpha

От днес до 15 април желаещите могат да кандидатстват през сайта на образователната организация

1450 прочитания

Телерик Академия старира нов прием за Telerik Academy Alpha

Телерик Академия стартира днес приема за две от програмите Telerik Academy Alpha с Java и .NET, давайки шанс на участниците за успешен кариерен старт и последваща реализация в ИТ сектора. Обученията ще започнат съответно на 27 май за Java и 10 юни за .NET и са с продължителност 6 месеца. Кандидатстването е отворено през сайта на Телерик Академия.

„Динамичното развитие на ИТ екосистемата предопределя и нуждата от кадри, които да я захранват. Това създава изключителни възможности за кариерен старт в една от най-перспективните индустрии у нас. За да бъдат успешни и високоценени специалисти сега и за в бъдеще, навлизащите в сферата е необходимо да разполагат с търсените от бизнеса технологични умения и практически опит, мислене с фокус върху разрешаването на проблеми и отлични личностни и комуникационни умения. Тези качества и умения развиваме с програмата Telerik Academy Alpha”, коментира Александра Мечкова, изпълнителен директор на Телерик Академия.

Прочетете още: Майкрософт България и Coder Dojo организират работилница „Безопасност в интернет“

Липсата на достатъчно и добре подготвен технологичен талант продължава да бъде сред водещите предизвикателства за бизнеса. Според доклад на Европейската комисия недостигът на ИТ специалисти в Европа се очаква да нарасне до 500 хил. души през 2020 г.

Междувременно в България всяка втора компания от сектора планира 25-50% ръст през годината, но прогнозата за цялата индустрия е само 10% ръст поради липса на достатъчно кадри, сочи проучване на Българската асоциация на софтуерните компании (БАСКОМ). Програмата за подготовка на младши технологичен талант - Telerik Academy Alpha, адресира тези тенденции като създава отлично подготвени специалисти за цялата индустрия.

6-месечно практическо обучение и кариерен старт

Участниците в Telerik Academy Alpha преминават интензивна практическа подготовка с продължителност 6 месеца. Освен че имат 440 ч. присъствени обучения, те работят индивидуално и в екип по софтуерни решения с нарастваща сложност и създават финален проект с участието на бизнеса. Така курсистите усвояват ключови умения и най-новите технологии в областта на програмирането в условия, наподобяващи реалната работна среда.

Обученията се водят от водещи технологични лектори с дългогодишен опит в софтуерната индустрия и реализирането на ИТ трейнинги и се провеждат в малки групи по 40-45 души, предоставящи възможност за индивидуален подход на преподаване. Заедно с това участниците преминават практически обучения за развитие на личностните и комуникационните им умения и подготовка за кандидатстване за работа. В резултат 70% стартират своята ИТ кариера до два месеца от завършването си, след което и останалите.

Процес по кандидатстване

Желаещите да се обучават в Telerik Academy Alpha могат да избират между едни от най-популярните софтуерни технологии в глобален мащаб - Java и .NET. За целта е необходимо да подадат автобиография и онлайн кандидатура на сайта на Телерик Академия до 15 април за Alpha Java и до 8 май за Alpha .NET. 

Следващият етап е да се подготвят и явят на входен изпит по основи на програмирането с език по избор: C#, Java, C++, JavaScript, Kotlin, PHP, Python и Swift. На финала е необходимо да преминат кратък онлайн когнитивен тест. Кандидатите имат достъп до безплатни онлайн учебни материали и присъствени работилници, с които да се подготвят за кандидатстване.

Кариерно събитие

Желаещите да направят стъпка към професионална реализация в ИТ сектора, могат да научат повече за кариерните възможности и търсените от компаниите умения на 26 февруари от 19:00 ч. в обучителния център на Телерик Академия в София. Тематичното събитие „Кариерен старт в ИТ“ е отворено за всички, но изисква предварителна регистрация. Посетителите ще разберат повече за програмата Telerik Academy Alpha и процеса по кандидатстване и ще се запознаят с нейни възпитаници, работещи в ИТ индустрията.

НАЙ-НОВИ НАЙ-ЧЕТЕНИ ПРЕПОРЪЧАНИ
Фирмите представят

Слайдшоу
ИНТЕРВЮ
Мартин Райхле: R&M развива бизнеса си с иновативни и качествени решенияМартин Райхле: R&M развива бизнеса си с иновативни и качествени решения

2018 г. е най-добрата година за бизнеса на компанията, разработваща и произвеждаща системи с швейцарско качество вече 55 години, заяви Мартин Райхле, един от съсобствениците на Reichle& De-Massari (R&M)

ПРИЛОЖЕНИЯ
АНКЕТА

Какво мислите за FireFox OS?

Информация за Вас