Този сайт използва бисквитки (cookies). Ако желаете можете да научите повече тук. Разбрах
IDG  •  PC World  •  Computerworld  •  CIO  •  CFO  •  Networkworld  •  Дискусии  •  Кариерна зона  •  Събития
COMPUTERWORLD | Мобилни приложения
12 фев
2019
 
 

BeNet дава възможност за забавна обиколка на забележителности от Замъка в Равадиново

Концепцията за дигитална среда за туристи и граждани е интегрирана към проекта за изграждане на енергоспестяващо улично осветление на Община Созопол

1081 прочитания

Иновативната платформа, функционираща на територията на Община Созопол, BeNet, която излъчва на мобилните устройства полезна информация за намиращи се в близост туристически забележителности, възможности за настаняване, храна, забавления, културни събития и търговски обекти в морския курорт, ще представи тестова интеграция на нов обект - известният Замък в Равадиново – в рамките на тридневното изложение „Ваканция и спа експо 2019” в София.

Концепцията за дигитална среда за туристи и граждани - BeNet - е разработена от екип на Енерджи Ефект и е интегрирана към проекта за изграждане на енергоспестяващо улично осветление на Община Созопол. За технологичен партньор по проекта е избран IndigoVerge поради дългогодишния си опит в имплементации на иновативни решения, IoT експертиза и изграждане на софтуер на системи за управление на улично осветление.

 

Прочетете още: Община Созопол с иновативна културно-информационна система

Посредством богатите възможности на BeNet посетителите на „Ваканция и спа експо 2019” ще научат любопитни подробности за Замъка в Равадиново „Влюбен във вятъра“, полезна информация за туристическите услуги на територията Созопол и ще се потопят виртуално в приказния свят на популярната морска дестинация.

Чрез BeNet ще покажем, от една страна, съвременните възможности за представяне на туристическите обекти и на богатото културно-историческо наследство на Созопол. От друга страна, ще представим и възможностите, които Be Net дава на бизнеса, да позиционира и промотира по-добре своите продукти и услуги. Благодарни сме на Община Созопол за доверието и вярваме, че с BeNet Созопол присъства активно на картата на smart градовете в България ”, коментира Кирил Райчев, мениджър бизнес развитие на Енерджи Ефект.

Благодарим на Енерджи Ефект за възможността да работим по този проект. Той е голямо предизвикателство за нас, защото изисква сложно техническо изпълнение, в което трябва да се овладеят множество компоненти- уеб сайт, две мобилни приложения, административен панел и 7 отделни платформи, в т.ч. LoRa WAN и 3G инфраструктура, включваща 6 вида хардуер-камери, датчици, бийкъни, метео станции и термосензори, работещи в агресивна външна и атмосферна среда. Уникалното на платформата е, че благодарение на бийкъните тя предоставя информация, която е релевантна към локацията на всеки отделен потребител. Всичко това превръща BeNet в единствената по рода и мащаба си подобна градска платформа в България“, разказва на свой ред Илия Йорданов, управител на фирмата, технологичен партньор по проекта.

BeNet стартира поетапно от месец юли миналата година. Върховият момент на посещаемост е 160 потребителя едновременно. Отчетени са влизания от над 20 националности. BeNet се използва най – активно от хората между 35 и 44 годишна възраст – 27%, а над 60% от потребителите са категоризирани с интерес в сегмент „пазаруване“.

Информацията в платформата е на три езика - български, руски и английски - и е съпроводена с богат снимков материал. Платформата е достъпна през мобилни устройства и се възползва от специална технология - сигнал, излъчван от „комуникативни стълбове” за улично осветление в Созопол, обозначени със знака BeNet. Покритието е в радиус до 70 метра около стълб. BeNet се базира на специализирани Google услуги, които помагат на потребителите да идентифицират обектите, попадащи в района на покритието чрез Bluetooth и 3G обмен на данни.

 

 

НАЙ-НОВИ НАЙ-ЧЕТЕНИ ПРЕПОРЪЧАНИ

Слайдшоу
ИНТЕРВЮ
Рей О’Фаръл, VMware: Светът на облаците ще е хибриденРей О’Фаръл, VMware: Светът на облаците ще е хибриден

Техническият директор на компанията е уверен, че публичните услуги няма да заменят собствените сървъри.

ПРИЛОЖЕНИЯ
АНКЕТА

Какво мислите за FireFox OS?

Информация за Вас