Този сайт използва бисквитки (cookies). Ако желаете можете да научите повече тук. Разбрах
IDG  •  PC World  •  Computerworld  •  CIO  •  CFO  •  Networkworld  •  Дискусии  •  Кариерна зона  •  Събития
COMPUTERWORLD | Вести
11 фев
2019
 
 

Поредният капан от Brexit е потенциалното връщане на роуминг таксите

Британският парламент подготви законопроект, който ще позволи на британските оператори да не изпълняват задълженията си да не събират допълнителни такси от роуминг услугите в Европа.

772 прочитания

Британският парламент подготви законопроект, който ще позволи на британските оператори да не изпълняват задълженията си да не събират допълнителни такси от роуминг услугите в Европа.

Тази новина е уловена от в. Huffington Post, който отбелязва, че правителството вероятно ще освободи операторите от това задължение в случай на „Brexit без сделка“. Очевидното е, че тъй като Обединеното кралство вече няма да може да задължава европейските оператори да не начисляват на британските оператори премия за роуминг на едро, то не би било справедливо да им се попречи те да прехвърлят тази премия на своите клиенти.

Онези, които се противопоставят на Brexit, ще се възползват от това последно развитие като още едно доказателство за катастрофата, която ще се случи след 29 март. Депутатът от лейбъристката партия Том Уотсън го представи в Камарата на общините (Долната камара на британския парламент) и се възползва от възможността да направи шоу (вижте видеото в YouTube):

Прочетете още: Приложение ще помага на гражданите на ЕС да останат във Великобритания след Брекзит

Доставчикът на операторски услуги на едро BICS обаче не смята, че ситуацията ще се влоши толкова, тъй като операторите и „на континента, и на Острова“ осъзнават, че това ще е един много непопулярен ход.

„Перспективата за излизане без сделка през март подхрани спекулациите за това дали ще видим връщането на таксите за роуминг и следпразнична „шокова сметка“, каза Микаел Шачн, вицепрезидент за мобилните решения и бизнеса с интернет на нещата в BICS. - Но при LTE / 4G роуминг трафика в Европа, който се увеличи с 600% до 800% след въвеждането на правилата „роуминг като у дома“ (Roam Like at Home), би било изключително неразумно операторите да се противопоставят на този ясен сигнал“.

През лятото на 2018 г. британските оператори посочиха, че нямат намерение да връщат роуминга, но с увеличаване на перспективата за излизане „без никаква сделка“ операторът „3“ категорично изключва такъв поход. Би било интересно за „3“, ако неговите роуминг партньори на едро започнат да получават забавни идеи и да наложат такси.

ЕТИКЕТИ:
BrexitроумингЕК
НАЙ-НОВИ НАЙ-ЧЕТЕНИ ПРЕПОРЪЧАНИ

Слайдшоу
ИНТЕРВЮ
Рей О’Фаръл, VMware: Светът на облаците ще е хибриденРей О’Фаръл, VMware: Светът на облаците ще е хибриден

Техническият директор на компанията е уверен, че публичните услуги няма да заменят собствените сървъри.

ПРИЛОЖЕНИЯ
АНКЕТА

Какво мислите за FireFox OS?

Информация за Вас