Този сайт използва бисквитки (cookies). Ако желаете можете да научите повече тук. Разбрах
IDG  •  PC World  •  Computerworld  •  CIO  •  CFO  •  Networkworld  •  Дискусии  •  Кариерна зона  •  Събития
COMPUTERWORLD | Вести
08 фев
2019
 
 

Нова система за наблюдение и контрол на горивата ще използва ГДБОП

Системата ще събира и анализира цялостната информация в Междуведомствения координационен център за противодействие на контрабандата и контрол на движението на рискови стоки и товари към ГДБОП.

1190 прочитания

Нова система за движението и проследяването на горивата от входа до изхода е демонстрирана на работно съвещание, ръководено от премиера Бойко Борисов и проведено в сградата на ГДБОП, съобщиха от МВР. Системата ще събира и анализира цялостната информация в Междуведомствения координационен център за противодействие на контрабандата и контрол на движението на рискови стоки и товари към ГДБОП. В този център работят служители на ГДБОП, ДАНС, полицията, данъчните и митническите служби, е заявил премиерът Борисов пред БТА.

Именно затова на съвещанието са присъствали всички държавни структури с отношение по въпроса, включително министрите на вътрешните работи, на финансите, на икономиката, на транспорта, ИТ и съобщенията, както и главният прокурор Сотир Цацаров, председателят на бюджетната комисия в НС Менда Стоянова, председателят на Парламентарната комисия за наблюдение на приходните агенции и борба със сивата икономика и контрабандата Емил Димитров, директорът на Агенция „Митници“ Георги Костов, директори на главни дирекции в МВР, областни директори на МВР във Варна, Бургас и Русе, представители на НАП и други структури, ангажирани с контрола и противодействието на контрабандата на горива. Държавата щяла да следи онлайн движението на петрола от танкера до бензиностанцията, е заявил Борисов.

Според МВР, системата осигурявала „24-часово видеонаблюдение на всички процеси“, като информацията щяла да бъде запазвана в сървъри, така че при желание да може да се извършва проверка на движението на горивото.

Прочетете още: Агенция Митници и НАП подобряват ефективността си в сектор акцизи чрез нови информационни системи

Снимка: МВР

Говорителят на НАП Росен Бъчваров допълни, че 4 системи ще използват общи ресурси, включително за контрол на корабния трафик и термокамери.

„На практика с въвеждането на новата система се постига събирането на едно място на общия информационен ресурс, прецизен анализ на риска за подпомагане на институциите и за осъществяване на взаимен контрол, твърдят от МВР. - Поставено е началото на видеосистема, което ще се надгражда във времето.“

НАЙ-НОВИ НАЙ-ЧЕТЕНИ ПРЕПОРЪЧАНИ
Фирмите представят

Слайдшоу
ИНТЕРВЮ
Мартин Райхле: R&M развива бизнеса си с иновативни и качествени решенияМартин Райхле: R&M развива бизнеса си с иновативни и качествени решения

2018 г. е най-добрата година за бизнеса на компанията, разработваща и произвеждаща системи с швейцарско качество вече 55 години, заяви Мартин Райхле, един от съсобствениците на Reichle& De-Massari (R&M)

ПРИЛОЖЕНИЯ
АНКЕТА

Какво мислите за FireFox OS?

Информация за Вас