Този сайт използва бисквитки (cookies). Ако желаете можете да научите повече тук. Разбрах
IDG  •  PC World  •  Computerworld  •  CIO  •  CFO  •  Networkworld  •  Дискусии  •  Кариерна зона  •  Събития
COMPUTERWORLD | Вести
07 фев
2019
 
 

Huawei даде „глътка въздух“ на Qualcomm насред споровете й с Apple

1150 прочитания

Qualcomm постигна малка победа за първото тримесечие на фискалната си 2019 г., като подписа краткосрочно лицензно споразумение с Huawei. С него американската компания решава поне временно един от двата си големи спора с водещите си клиенти.

Главният финансов директор на Qualcomm Джордж Дейвис обяви при представянето на финансовите резултати на компанията, че Huawei се е съгласила да плати тримесечни такси от $150 милиона до края на юни, като те покриват част от задълженията на китайския производител към Qualcomm. Първото плащане вече е направено, но преговорите за дългосрочно уреждане на спора продължават.

Споразумението с Huawei е най-новото постижение в споровете на Qualcomm с клиентите. През януари 2018 г. тя подписа със Samsung споразумение за изменение на патента, което включва оттеглянето на корейската компания от жалбата й до Корейската търговска комисия, която проучва лицензните практики на производителя на чипове.

Прочетете още: Съд ограничи щетите, които Qualcomm може да нанесе на Apple

Другите битки обаче продължават, особено тези с Apple. Шефът на Qualcomm Стив Молекнопф посочи, че краят може би е близо. „Продължаваме да вярваме, че през 2019 г. ще постигне разрешаване на ключови проблеми в нашите спорове с Apple, било то чрез извънсъдебно споразумение или сред решение на съда. Ние сме подготвени и за двата варианта“, каза той. Моленкопф добави, че компанията остава сериозно ангажирана с разговорите за уреждане на спора с щатската Федерална търговска комисия. Тази седмица и двете страни са представили заключителните си аргументи в съдебния процес, касаещ бизнес практиките на Qualcomm.

Въпреки че компанията вярва, че има силни позиции в това дело, шефът й заяви, че Qualcomm би желала да приеме сделка, за да премахне „всякакви рискове“.

НАЙ-НОВИ НАЙ-ЧЕТЕНИ ПРЕПОРЪЧАНИ

Слайдшоу
ИНТЕРВЮ
Рей О’Фаръл, VMware: Светът на облаците ще е хибриденРей О’Фаръл, VMware: Светът на облаците ще е хибриден

Техническият директор на компанията е уверен, че публичните услуги няма да заменят собствените сървъри.

ПРИЛОЖЕНИЯ
АНКЕТА

Какво мислите за FireFox OS?

Информация за Вас