Този сайт използва бисквитки (cookies). Ако желаете можете да научите повече тук. Разбрах
IDG  •  PC World  •  Computerworld  •  CIO  •  CFO  •  Networkworld  •  Дискусии  •  Кариерна зона  •  Събития
COMPUTERWORLD | Аутсорсинг
07 фев
2019
 
 

Партньорът на Microsoft Softline откри офис в България

Компанията навлиза на 6 нови пазара в Източна Европа - Хърватия, Унгария, Румъния, Сърбия, Словения и България

1411 прочитания

ИТ компанията Softline, един от 10-те глобални стратегически партньори на Microsoft, отвори свой офис и в България. Създадената в Русия компания навлезе в Източна Европа през 2018 година, като стъпи на 6 нови пазара - Хърватия, Унгария, Румъния, Сърбия, Словения, а сега влиза и България.

Основният фокус на Softline в региона ще бъдат облачните решения и сигурността, развитието на ИТ стратегията, управление на услуги – ИТ аутсорсинг и услуги по внедряване на сървърни операционни системи Windows. „Softline България планират да обърнат специално внимание на нишовия SMB пазар, виждайки големия потенциал в професионалното обслужване на средния бизнес – фирмите с 50 до 250 служители“, обявиха за пресата от българското поделение.

Приходите на компанията в световен мащаб надхвърлят $1,19 млрд. за 2017 г., а през последните 10 години средният ръст на продажбите на Softline Group е над 30%, твърдят от компанията. През 2018 г. приходите й са над $1,27 млрд.

Прочетете още: Персонализираните атаки – най-често срещаната кибер-опасност у нас

Золтан Месарош, генерален директор на Softline за Източна Европа.

Золтан Месарош, генерален директор на Softline за Източна Европа.

Softline обслужва над 60 хиляди SMB клиенти и корпорации както от частния, така и от публичния сектор, а почти 5000 нейни специалисти помагат на клиенти и партньори да се ориентират в постоянно променящата се дигитална среда.

„В Softline е създаден един от най-компетентните в Русия екипи по кибер безопасност. Реализирайки стотици проекти всяка година, ние отчитаме браншовата специфика на нашите потребители и гарантираме съчетание на високо качество, приемлива цена на внедряването и съответните системи за сигурност“, обясняват в портфолиото си от руската компания.

„На новите пазари Softline все още действа като стартъп, разчитайки на изграждането на партньорски отношения с други разработчици на решения и сътрудничеството с тях. Това дава предимство на Softline да предоставя големи възможности на местните клиенти“, обясняват от компанията.

„Глобализацията и стремежът на клиентите към дигитална трансформация ни дават възможност да помогнем на местните си партньори да достигнат до международни клиенти. Можем да подкрепим български незасими софтуерни разработчици да предлагат своите решения на пазара в Русия чрез нас“, сподели Золтан Месарош, генерален директор на Softline за Източна Европа.

Българският екип на Softline има над 15 години опит на местния ИТ пазар и познава изключително добре продуктите и решенията на Microsoft. Стремежът на Softline България е да помогне на клиентите у нас да преминат през предизвикателството наречено „дигиталната трансформация“, твърдят от Softline България.

НАЙ-НОВИ НАЙ-ЧЕТЕНИ ПРЕПОРЪЧАНИ

Слайдшоу
ИНТЕРВЮ
Рей О’Фаръл, VMware: Светът на облаците ще е хибриденРей О’Фаръл, VMware: Светът на облаците ще е хибриден

Техническият директор на компанията е уверен, че публичните услуги няма да заменят собствените сървъри.

ПРИЛОЖЕНИЯ
АНКЕТА

Какво мислите за FireFox OS?

Информация за Вас