Този сайт използва бисквитки (cookies). Ако желаете можете да научите повече тук. Разбрах
IDG  •  PC World  •  Computerworld  •  CIO  •  CFO  •  Networkworld  •  Дискусии  •  Кариерна зона  •  Събития
COMPUTERWORLD | Автомобили
06 фев
2019
 
 

Waymo и Renault – Nissan – Mitsubishi Alliance ще разработват заедно автономни коли

За дивизията на Alphabet това ще бъде следващо голямо партньорство след тези с Fiat Chrysler и Jaguar Land Rover

1129 прочитания

Освен че е сериозен конкурент на Lyft и Uber, Waymo проучва и възможностите за създаване на самоуправляващи се камиони, като прави своята технология достъпна за производителите на автомобили в търсене на финансова реализация на десетгодишната си работа в сферата на автономното управление. В тази връзка, във вторник компанията разкри евентуално свое партньорство с Renault – Nissan – Mitsubishi Alliance.

 

Прочетете още: Apple се дистанцира от автономните технологии?

Според Bloomberg между компанията и групата автомобилни производители се водят „напреднали преговори” за разработване на самоуправляващи се автомобили. Стратегическото партньорство между френските и японските производители представлява 10 от най-известните марки по света, като вече работи с Google върху проекта с отворен код Android Automotive, който цели да интегрира в предстоящите модели приложенията Assistant и Maps.

 

Сделката може да включва и пускането на автономни таксита. Още повече, че за Waymo, това ще бъде следващо голямо партньорство след тези с Fiat Chrysler за създаването на миниван и Jaguar Land Rover за изцяло електрическия I-Pace. Проектите помогнаха на специализираната дивизия на Alphabet да стане доминиращ играч в тази област, като направи своята технология достъпна за все повече и повече превозни средства, преди конкурентите ѝ да започнат да предлагат своите услуги в подобен мащаб.

 

Според доклад от май миналата година Waymo и Fiat Chrysler вече дори обсъждат възможността за продажбата на самоуправляващи се автомобили директно на потребителите.

НАЙ-НОВИ НАЙ-ЧЕТЕНИ ПРЕПОРЪЧАНИ

Слайдшоу
ИНТЕРВЮ
Рей О’Фаръл, VMware: Светът на облаците ще е хибриденРей О’Фаръл, VMware: Светът на облаците ще е хибриден

Техническият директор на компанията е уверен, че публичните услуги няма да заменят собствените сървъри.

ПРИЛОЖЕНИЯ
АНКЕТА

Какво мислите за FireFox OS?

Информация за Вас