Този сайт използва бисквитки (cookies). Ако желаете можете да научите повече тук. Разбрах
IDG  •  PC World  •  Computerworld  •  CIO  •  CFO  •  Networkworld  •  Дискусии  •  Кариерна зона  •  Събития
COMPUTERWORLD | Вести
05 фев
2019
 
 

Пловдивските дигитални агенции SEOMAX и Tendrik обявиха официалното си сливане

По този начин двете организации формират една от най-големите компании в този сектор у нас

1198 прочитания

Пловдивските дигитални агенции Tendrik и SEOMAX обявиха своето официално сливане на 4 февруари 2019 г. По този начин те ще сформират една от най-големите компании в този сектор у нас. Решението на собствениците на две от най-изявените агенции от града под тепетата е на родния пазар да оперират под марката SEOMAX, а Тendrik да се запази като бранд за международни клиенти.

През последните години, добрите примери за успешен бизнес в Пловдив се увеличиха, а градът под тепетата стана привлекателно място за инвеститори от близо и далече, които решиха да реализират идеите си именно в стария Филипополис или да разширят дейността си, избирайки античния град. В частност дигиталният маркетинг, онлайн рекламата и оптимизацията за търсачки доста се развиха като услуги в града. Редица пловдивски фирми и специалисти са сред ключовите играчи в този пазар на национално ниво. Сливайки нашите две компании, ние имаме за цел да създадем една от най-силните български дигитални агенции, разпознаваема и на международно ниво“ , коментира Петър Дяксов, основател на Tendrik.

Прочетете още: Има ли мераци за покупката на Netflix?

И двете фирми стартират дейността си през 2015 г., а техните собственици Петър Дяксов и Любомир Атанасов успоредно развиват екипите си, целейки да предлагат възможно най-добри дигитални услуги. Това включва създаването на уеб сайтове, редизайн на вече съществуващи сайтове и онлайн магазини, дизайн, брандинг, дигитален маркетинг и реклама. Превръщайки се във водещи уеб агенции в Пловдив, те решават да надскочат себе си и обединяването на фирми се появява като релевантна идея. След известно обсъждане, решението е взето и вече SEOMAX и Tendrik оперират като едно цяло.

Атанасов и Дяксов споделят, че единственото притеснение, което са имали, е относно сработването на екипите, но то бързо е отшумяло. В момента SEOMAX работи с екип от близо 20 души, обособени на отдели за уеб разработка, дизайн, дигитален маркетинг, SEO, продажби и разбира се, акаунт мениджмънт. Наемането на нови хора вече е започнало и компанията е в процес на избиране на подходящите кадри.

От SEOMAX са категорични, че са конкурентноспособни на най-големите агенции в бранша и не крият амбицията си, че целят до две години да работят с водещи международни брандове.

НАЙ-НОВИ НАЙ-ЧЕТЕНИ ПРЕПОРЪЧАНИ

Слайдшоу
ИНТЕРВЮ
Рей О’Фаръл, VMware: Светът на облаците ще е хибриденРей О’Фаръл, VMware: Светът на облаците ще е хибриден

Техническият директор на компанията е уверен, че публичните услуги няма да заменят собствените сървъри.

ПРИЛОЖЕНИЯ
АНКЕТА

Какво мислите за FireFox OS?

Информация за Вас