Този сайт използва бисквитки (cookies). Ако желаете можете да научите повече тук. Разбрах
IDG  •  PC World  •  Computerworld  •  CIO  •  CFO  •  Networkworld  •  Дискусии  •  Кариерна зона  •  Събития
COMPUTERWORLD | Образование
05 фев
2019
 
 

Кабинет за дуално обучение в Сливен създадоха Siemens България и ЗММ-Сливен

Учениците от Професионалната гимназия по механотехника в Сливен ще се обучават на нов CNC струг LT580 -1000 със система за управление на Siemens SINUMERIK 828

1429 прочитания

В нов модерен учебен кабинет учениците от Професионалната гимназия по механотехника в град Сливен ще започнат дуалното си обучение през 2019 г. Кабинетът е създаден и оборудван по идея на ЗММ-Сливен в партньорство със Siemens България, а официалното му откриване бе в края на януари.

Учебният кабинет на техникума вече разполага с модерен струг с цифрово-програмно управление (CNC) LT580-1000, произведен от ЗММ-Сливен, със система за управление SINUMERIK 828D, доставена от Siemens България. Учениците имат достъп и до нова компютърна зала с 8 работни места, оборудвани със специализирания софтуер на Siemens за обучение за работа с управления на металорежещи машини - SINUTRAIN. „Двама преподаватели от гимназията вече са преминали обучение за работа със софтуера в Технически университет – Габрово“, обясняват от Siemens България.

Прочетете още: Siemens създаде инженерен хъб и във Варна

 

 

„Проектът е част от инициатива за въвеждане на дуално обучение в Сливен, подкрепяна от местния бизнес. Целта е да се повиши квалификацията на учениците, да се насърчи усвояването на практически умения и по този начин да се помогне за тяхната успешна реализация на пазара на труда в бъдеще“, добавят организаторите.

За нас е удоволствие, че имаме възможност да подкрепим Професионалната гимназия по механотехника в Сливен. Дуалната форма на обучение е утвърден модел на успешно сътрудничество между компаниите и образователния сектор, който позволява на учениците да излязат по-подготвени за практическите очаквания към тях, а на бизнеса - да намери необходимите му кадри“, заяви инж. Петър Кацаров от направление “Дигитализирано производство” на Siemens България.

През последните години все повече професионални гимназии у нас се обръщат към дуалното обучение като начин да се преодолее пропастта между подготвеността на кадрите и нуждите на бизнеса. „Siemens България има дългогодишни традиции на сътрудничество и подпомагане на водещите технически университети в страната. С откриването на новия специализиран кабинет по „Машини и системи с ЦПУ“ в Професионалната гимназия по механотехника в Сливен се насочваме към още по-ранните етапи на подготовка на бъдещите специалисти, за да дадем възможност на младите хора да придобият практическите познания и умения, които ще са им необходими в бъдеще“, допълни инж. Кацаров.

НАЙ-НОВИ НАЙ-ЧЕТЕНИ ПРЕПОРЪЧАНИ

Слайдшоу
ИНТЕРВЮ
Рей О’Фаръл, VMware: Светът на облаците ще е хибриденРей О’Фаръл, VMware: Светът на облаците ще е хибриден

Техническият директор на компанията е уверен, че публичните услуги няма да заменят собствените сървъри.

ПРИЛОЖЕНИЯ
АНКЕТА

Какво мислите за FireFox OS?

Информация за Вас