“ози сайт използва бисквитки (cookies). јко желаете можете да научите повече тук. –азбрах
IDG  •  PC World  •  Computerworld  •  CIO  •  CFO  •  Networkworld  •  ƒискусии  •   ариерна зона  •  —ъбити€
COMPUTERWORLD | Ѕизнес
04 фев
2019
 
 

»ма ли мераци за покупката на Netflix?

Apple, Disney, Microsoft са сред компаниите с дълбоки джобове, които могат да си позвол€т Netflix.

1342 прочитани€
—траница 4 от 4

Verizon

ћоже ли Verizon да последва ходовете на AT&T и да стане много гол€ма чрез придобиване на съдържание? ѕо този начин т€ може да оправдае пред инвеститорите такъв гол€м разход. Verizon се опитва да наложи сво€ подход към диверсификаци€та и досега тези опити са катастрофа. AT&T купи „»гра на тронове“ (Game of Thrones), а Verizon отиде при Yahoo, за се опита да се пребори за рекламните долари, печелени от Google и Facebook. Ќ€колко пробива на личните данни и медийната визи€ на Verizon приличат на бъркоти€.

јко се има предвид бъдещето разгръщане на 5G, амбициите във фиксираното широколентово пространство и споменатите неуспешни придобивани€, не е €сно дали мениджърски€т екип на телекома ще има куража да направи толкова огромна покупка.

 ато бизнес Verizon н€ма нищо общо с Netflix и въпреки евентуалните атрактивни приходи от абонати, интеграци€та ще бъде кошмарна.

Softbank има фонд за съдържание

“ова е друго телеком наследство, но истори€та е съвсем различна. ѕреди н€колко години шефът на Softbank ћасайоши —он излезе с радикална иде€, ко€то бе осм€на от мнозина. —ъздаването на инвестиционен фонд от $100 милиарда, чието управление изглежда немислимо, но той намери поддръжници, направи инициативата печеливша, а след това стартира и втори подобен фонд.

—он е човекът, който знае как да печели пари и има правилните връзки за набиране на средства за бъдещи големи идеи.  упуването на Netflix може да звучи абсурдна иде€, но това е сделка, ко€то може да сработи.

ѕроблемът тук е в сами€ бизнес. ¬ъпреки евентуални€т интерес на ћасайоши —он към цифровото съдържание, целта на тези фондове е инвестиране в изкуствен интелект. ¬ъпреки че —он и негови€т екип са навлезли и в други бизнес сегменти, тези покупки са ориентирани към корпоративни€ сектор.

Ќикой н€ма да купи Netflix

“ова е вариант, който изглежда все по-веро€тен. Ѕизнесът на Netflix не само ще струва огромна сума пари, a може би I 30-40% преми€ заради пазарната капитализаци€, а придобиващи€т ще тр€бва да поеме и цели€ дълг, натрупан през годините. —ъщо така ще тр€бва да има достатъчно пари, за да подхранва амбиции на Netflix за ново съдържание. » накра€ придобиващи€т тр€бва да убеди сегашни€ шеф на Netflix –ийд ’астингс, както и акционерите на компани€та, че продажбата е най-добрата опци€ за вас.

Netflix се разраства много бързо и сега носи известна печалба. Ќай-интересното в този бизнес е потенциалът. ѕазарът на —јў е силно наситен, но международни€т потенциал е огромен. ћного страни по света, най-вече в јзи€, едва сега започват да изпадат в „еуфори€та Netflix“, което означава, че таванът не е достигнат.

“ова, което този международен потенциал предлага на Netflix, е времето, време за проучване на нови възможности, за конвергенци€ и диверсификаци€. ¬секи бизнес с единичен източник на приходи като Netflix, който зависи единствено от абонаменти, е много несигурно положение, но международни€т растеж, пълнещ касите, екипът има време за органично създаване на нови бизнес потоци.

¬ крайна сметка ’ейстингс и негови€т управленски екип тр€бва да си зададат един прост въпрос: дали е по-добре да контролират собствената си съдба или да прехвърл€т отговорността на н€кой друг? Ѕанковата сметка на ’ейстингс сигурно вече е пълна, но това е човек, който се ръководи от амбици€та, от нуждата да бъде най-големи€т и най-добри€т, да преодол€ва границите и да създава немислимото.

1234
Ќј…-Ќќ¬» Ќј…-„≈“≈Ќ» ѕ–≈ѕќ–Џ„јЌ»

—лайдшоу
»Ќ“≈–¬ё
–ей ќТ‘аръл, VMware: —ветът на облаците ще е хибриден–ей ќТ‘аръл, VMware: —ветът на облаците ще е хибриден

“ехнически€т директор на компани€та е уверен, че публичните услуги н€ма да замен€т собствените сървъри.

ѕ–»Ћќ∆≈Ќ»я
јЌ ≈“ј

 акво мислите за FireFox OS?

»нформаци€ за ¬ас