“ози сайт използва бисквитки (cookies). јко желаете можете да научите повече тук. –азбрах
IDG  •  PC World  •  Computerworld  •  CIO  •  CFO  •  Networkworld  •  ƒискусии  •   ариерна зона  •  —ъбити€
COMPUTERWORLD | Ѕизнес
04 фев
2019
 
 

»ма ли мераци за покупката на Netflix?

Apple, Disney, Microsoft са сред компаниите с дълбоки джобове, които могат да си позвол€т Netflix.

1343 прочитани€
—траница 3 от 4

Alibaba

 итайската компани€, ко€то е хегемон на местни€ пазар, но се бори да се наложи и на международни€ пазар, се над€ва да възпроизведе модела на Huawei, за да доминира в света, но засега това не е толкова успешно.

ћоже би един международно признат бизнес е точно това, от което Alibaba се нуждае, за да се установи в международното пространство. Ќо това, което си струва да се отбележи, е, че тази връзка може да се насочи и в друга посока; Netflix н€ма да има нищо против да капитализира успеха си и на китайски€ пазар.

 акто при вс€ка друга международна фирма, за търгови€ в  итай е необходим местен бизнес партньор. Alibaba, с широки€ си обхват в огромната страна, може да се окаже много интересeн “актив“. — амбициозните планове на Netflix на „изток“ и „западните“ мечти на Alibaba със сигурност има потенциал за успешна сделка.

ћного е трудно обаче да се пов€рва, че сегашната политическа администраци€ на —јў ще приеме тази иде€. ќсвен антагонистични действи€, Ѕели€т дом би блокирал придобивани€, които биха били от полза за  итай, например опитът на Broadcom за придобиване на Qualcomm. “ова е съвсем различен аргумент, но като се има предвид ескалиращата търговска война между —јў и  итай, е трудно да се установи търговски взаимоотношени€ между тези два интернет гиганта.

Google

јко говорим за мащабно придобиване в —илициевата долина, трудно е да не споменем Google. “ова е един от най-вли€телните и успешни фирми на планетата, ко€то също има много кеш. » може да има интерес да придобие Netflix.

Google непрекъснато показа, че не се страхува да харчи пари, като пример за това е придобиването на YouTube за $1,65 млрд. “ова днес може да изглежда като джобни пари, но през 2006 г. сумата бе гол€ма.

ѕроблемът на YouTube е бизнес моделът. “ой зависи много от рекламите, отворен е към всички и наскоро имаше PR проблеми с връзката между реклама и съдържание. Ќ€кои компании за съдържание вече активно изб€гват платформата, опитвайки се да създадат абонаментен бизнес, често неуспешни. “очно тук може да помогне Netflix.

„Google има многобройни неуспешни опити да навлезе в платеното онлайн видео пространство, казва ѕескаторе. - —обствениците на медии и съдържание вече не искат да обезцен€ват своите ценни активи, давайки на YouTube. ѕридобиването на Netflix би дало на Google сериозна абонатна база и повече доверие от собствениците на съдържание“, добав€ анализаторът.

ќсвен това Google не се страхува от големите кешови сделки. Netflix е огромна покупка и има сериозни дългове, но Google е доста авантюристична. ѕроблемът е дали щатските антимонополни власти биха разрешили на две от най-големите платформи за съдържание да станат собственост на една и съща компани€. ћакар да н€ма директно припокриване, на едно м€сто ще е събрано огромно вли€ние. ¬ластите не одобр€ват подобни идеи.

--> и операторите Verizon или Softbank 

123 4
Ќј…-Ќќ¬» Ќј…-„≈“≈Ќ» ѕ–≈ѕќ–Џ„јЌ»

—лайдшоу
»Ќ“≈–¬ё
–ей ќТ‘аръл, VMware: —ветът на облаците ще е хибриден–ей ќТ‘аръл, VMware: —ветът на облаците ще е хибриден

“ехнически€т директор на компани€та е уверен, че публичните услуги н€ма да замен€т собствените сървъри.

ѕ–»Ћќ∆≈Ќ»я
јЌ ≈“ј

 акво мислите за FireFox OS?

»нформаци€ за ¬ас