“ози сайт използва бисквитки (cookies). јко желаете можете да научите повече тук. –азбрах
IDG  •  PC World  •  Computerworld  •  CIO  •  CFO  •  Networkworld  •  ƒискусии  •   ариерна зона  •  —ъбити€
COMPUTERWORLD | Ѕизнес
04 фев
2019
 
 

»ма ли мераци за покупката на Netflix?

Apple, Disney, Microsoft са сред компаниите с дълбоки джобове, които могат да си позвол€т Netflix.

1344 прочитани€
—траница 2 от 4

Microsoft

√лавни€т изпълнителен директор —ат€ Ќадела със сигурност е донесъл ц€ло „богатство“ на Microsoft. —амо преди н€колко години Microsoft бе с€нка на бившето си величие, тъй като свиващата се PC индустри€ удари сериозно основни€ бизнес на компани€та.  атастрофалното начинание в света на смартфоните беше леко отклонение, но под ръководството на Ќадела Microsoft се насочи към облака и т€ се върна като много силен играч.

ќсвен бизнеса с облачни изчислени€, Microsoft успешно внедри бранда Xbox в цифровата ера. ѕлатформата не само се развива все по-добре в онлайн игрите, но също така добре би работила с Netflix. јко Microsoft иска да се конкурира с Amazon за ц€лата дигитална екосистема както за крайните потребители, така и за предпри€ти€та, т€ ще тр€бва да разшири бизнеса си до повече потребителски канали.

«а Netflix подобна сделка би била интересна. Netflix е бизнес, който оперира чрез само един източник на приходи в момента - развлечени€та, затова може да се стреми да потърси и нови пътища. »грите и електронните спортове са двата сегмента, които подхождат на Netflix, което отвар€ н€кои интересни взаимодействи€ с потребителски€ бизнес на Microsoft.

„Microsoft е на кръстопът, за€ви независими€т анализатор в областта на телекомуникациите, медиите и технологиите ѕаоло ѕескаторе. - —ъперниците направиха големи ходове в областта на видеото и те тр€бва да ги последват. ѕридобиването би адресирало подобен казус и би допълнило усили€та с Xbox. “ози ход би засилил нарастващите стремежи в облака с Azure, засилвайки позици€та си спр€мо Amazon с AWS и Prime видео.“

¬ъпреки че Microsoft е компани€, ко€то потенциално има средства да си Netflix, това не означава, че т€ действително ще го направи.  ултурата на Netflix не съвпада непременно с тази на Microsoft и въпреки че диверсификаци€та е привлекателна, подобна сделка може да се см€та и като прекалено отдалечена от облачната миси€ на компани€та. Ќадела вече за€ви, че се е фокусирал върху периферните изчислени€ и изкуствени€ интелект, като тези сегменти обещават много добра възвръщаемост.

Apple

Apple е друг играч с милиарди долари в сметките, които могат да бъдат използвани за различни сделки. Ќо освен това именно Apple е компани€та, ко€то не усп€ва да се възползва напълно от цифровото съдържание, като изключим успеха на iTunes. — Netflix Apple би си купила много успешна марка, ко€то ще разшири хоризонта на бизнеса й.

ѕоследните н€колко месеца показаха, че Apple не е имунизирана срещу тенденци€та за свиване на пазара на смартфони. ѕродажбите вече не се развиват по същи€ начин, може би защото от години има малко иновации в сегмента. ѕоследното гениално внедр€ване в устройствата веро€тно е от Apple преди десетилетие, когато премахна клавиатурата. ћоже да се твърди, че всичко останало е инкрементална пром€на, а цените са скандални, потребител€т се чувства ограбен.

«а да компенсира забав€нето, главни€т изпълнителен директор “им  ук разговар€ с бизнес звената за софтуера и за услугите. ¬ъпреки че това бе успешно, изглежда, че това не е достатъчно за инвеститорите. Netflix ще предложи идеална възможност на Apple да се диверсифицира и да се включи в потока на самовъзстанов€ващи се приходи, които всеки иска да вземе.

Netflix обаче е услуга за всеки и за всички. Apple традиционно свързва услугите с устройствата на Apple. ѕо време на CES фирмата допълнително разшири сво€та отвореност с нови партньорства, но сделка с Apple би било гол€ма крачка. ƒруг аргумент за отхвърл€не на сделката е, че Apple обикновено предпочита да изгражда бизнес органично или да придобие, за да подкрепи съществуващи продукти.

--> Alibaba или Google

12 34
Ќј…-Ќќ¬» Ќј…-„≈“≈Ќ» ѕ–≈ѕќ–Џ„јЌ»

—лайдшоу
»Ќ“≈–¬ё
–ей ќТ‘аръл, VMware: —ветът на облаците ще е хибриден–ей ќТ‘аръл, VMware: —ветът на облаците ще е хибриден

“ехнически€т директор на компани€та е уверен, че публичните услуги н€ма да замен€т собствените сървъри.

ѕ–»Ћќ∆≈Ќ»я
јЌ ≈“ј

 акво мислите за FireFox OS?

»нформаци€ за ¬ас