Този сайт използва бисквитки (cookies). Ако желаете можете да научите повече тук. Разбрах
IDG  •  PC World  •  Computerworld  •  CIO  •  CFO  •  Networkworld  •  Дискусии  •  Кариерна зона  •  Събития
COMPUTERWORLD | Бизнес
01 фев
2019
 
 

За първи път от две години LG остава без печалба

Заради бизнеса със смартфони загубитена компанията са 72.5 млн. долара

1211 прочитания

LG за първи път от две години остава без печалба

Тази седмица и двата южнокорейски технологични гиганта обявиха своите финансови резултати, които са далеч от идеални. След като Samsung обяви двуцифрено понижение на приходите за последното тримесечието, LG разкри, че нейните загуби за същия период са 72,5 млн. долара.

Ако има причина за оптимизъм, то е фактът, че годината беше ползотворна за LG и компанията постигна печалба от 2,4 млрд. долара от общо 55 млрд. долара приходи. През последното тримесечие обаче виждат обичайните загуби при смартфоните, както и изненадващия спад при бизнеса с телевизори.

Прочетете още: Анализатори вещаят тежки времена за Tesla през Q1 2019

Продажбата на битови устройства на LG върви нагоре, но се наблюдава понижение спрямо второто тримесечие, което може да представлява проблем в дългосрочен план. Компанията отдава резултатите на „валутния риск“ в Латинска Америка и „геополитческия риск“ в Близкия Изток и Африка.

Аудио продуктите и търговията с телевизори на LG отбелязват спад както на годишна база, така и всяко тримесечие. От компанията коментират, че понижението е свързано с по-големите разходи за маркетинг заради по-сериозната конкуренция, както и със забавянето на икономическия ръст извън Северна Америка и Европа.

Загубите при мобилния бизнес на LG са малко по-големи в сравнение с 2017. Притеснителното обаче е, че за изминалата година продажбите се понижиха с повече от 40%, за което компанията вини бавното развитие на пазара за смартфони.

Бизнесът на LG с автономни автомобили продължава да нараства, а успех компанията постига и при B2B продажбите на дисплеи и соларни панели. Все пак дали ще се стигне до високи печалби там зависи до голяма степен от положителното развитие на соларната индустрия.

Компанията подчертава, че изгледите за 2019 не са особено добри на фона на по-силната конкуренция и на забавящата се глобалната икономика. Ще бъде интересно да се види как LG ще се справи с промените, които се случват не само в технологичната индустрия, но и в другите сектори.

НАЙ-НОВИ НАЙ-ЧЕТЕНИ ПРЕПОРЪЧАНИ

Слайдшоу
ИНТЕРВЮ
Рей О’Фаръл, VMware: Светът на облаците ще е хибриденРей О’Фаръл, VMware: Светът на облаците ще е хибриден

Техническият директор на компанията е уверен, че публичните услуги няма да заменят собствените сървъри.

ПРИЛОЖЕНИЯ
АНКЕТА

Какво мислите за FireFox OS?

Информация за Вас