“ози сайт използва бисквитки (cookies). јко желаете можете да научите повече тук. –азбрах
IDG  •  PC World  •  Computerworld  •  CIO  •  CFO  •  Networkworld  •  ƒискусии  •   ариерна зона  •  —ъбити€
COMPUTERWORLD | —игурност
29 €ну
2019
 
 

»нтелигентна система за видеонаблюдение подобр€ва сигурността в община ѕоморие

—истемата IDIS разполага с 50 камери и поддръжка за 5-годишен период

852 прочитани€

»нтелигентна система за видеонаблюдение, изградена в град ѕоморие, обхваща 24 точки в града и осигур€ва подобрено взаимодействие между службите за сигурност в общината. ѕо този начин те могат да са по-гъвкави и да реагират бързо при проблем, а системата за видеонаблюдение им осигур€ва информаци€ в реално време.

»нсталираните камери са 5-мегапикселови, PTZ-управл€еми и с 360-градусово покритие, като те записват случващото се през ден€ и нощта за период от минимум 60 дни.  америте имат 30 пъти оптично приближени, т.е. на 300 метра може да се види зеницата на човешкото око. —истемата разполага с 50 камери, на 24 точки за наблюдение и 2 месеца запис.

48-те камери са разположени в 24 възлови точки в ѕоморие, както и на кръстовището на јхелой. ¬ –айонно управление на ћ¬– в ѕоморие има мониторинг център, както и в ќбщината. —офтуерът на камерите има възможност за прослед€ване на номера в две локации (нощен и дневен режим) и разпознаване на лица (също в нощен и дневен режим).

ѕрочетете още: VIVACOM внедри умна система за видеонаблюдение в община ѕоморие

÷ентърът за мониторинг в град ѕоморие. —нимка: ќбщина ѕоморие

ѕроектът

ѕреди да бъде пуснат официално, системата е работила около 1 година в тестов режим. „ѕо този начин се убедихме, че това наистина е съвременно технологично решение, което осигур€ва не просто камери, а ц€лостна система от ново поколение. ¬сички технически устройства заедно с аналитични€ софтуер формират изкуствен интелект, чрез който автоматично може да се следи трафикът по пътищата, да се разпознават регистрационни номера на автомобили и да се сравн€ват в реално време с база данни на ћ¬–“, об€сн€ват от общината. ќсвен това системата засича опасни обекти, сигнализира за забравен багаж, разпознава лица. „Ќапример ако човек е паднал н€къде, системата ще подаде аларма. ÷ентърът е базиран в –айонното полицейско управление, така че служител€т, който е на см€на, може да предприеме своевременно необходимите мерки“, допълват от общината.

¬»«»“ ј Ќј »“ ѕ–ќ≈ “ј
 • »ме на проекта: »нтелигентна система за видеонаблюдение в община ѕоморие  
 • ¬ъзложител: ќбщина ѕоморие 
 • »зпълнител: Vivacom (Ѕ“ )  
 • Ћокации: ѕоморие 
 • —тартиране/ приключване на проекта: 13.02.2018г. - 14.02.2018 г.
 • Ѕюджет: 421 200 лева
  (7798,8 лв./месец,
  или 93 600 лв./годишно за 2018, 2019, 2020, 2021,
  и 46 800 за 2022 г. 
 •  атегори€: ћестна власт

»нсталираната от Vivacom система е на южнокорейски€ производител IDIS, включително вандалоустойчиви цилиндрични камери с моторизиран обектив. —истемата предостав€ непрекъснат мониторинг на техническото състо€ние на всички отделни елементи като камери, активни мрежови превключватели, мрежови записващи устройства, като по този начин се гарантира непрекъснатата работоспособност на системата. “€ предостав€ редица методи за търсене на информаци€ като търсене по време, по местоположение, по€в€ващи се и изчезващи се обекти, по регистрационни номера, за наличие на движение и др. »зкуствени€т интелект на системата дава възможност не само да се записва регистрационни€т номер на автомобила, но и ако автомобилът е пуснат за издирване, по предварително зададена логика, системата го засича и дава информаци€ къде и кога е преминала колата.

„÷елим да повишим сигурността по пътищата на територи€та на общината, както и да намалим битовата престъпност. —поред статистиките системите за видеонаблюдение допринас€т за това т€ да намалее с от 30 до 50 на сто. ќчаквани€та са модерната система да подобри взаимодействието между службите за сигурност, да им позволи да са по-гъвкави и да реагират бързо при проблем, да им осигури информаци€ в реално време и така да подпомогне работата им”, за€ви кметът »ван јлексиев при представ€нето на системата.

„ѕоморие, за разлика от другите черноморски общини, е много удобна за контрол. ѕрестъплени€та тук са най-вече от битов характер, а комуникаци€та между местната управа и бизнеса е изключително добра, което най-веро€тно е причината през миналата година за ѕоморие да има само един сигнал за нарушаване на нощната тишина, което е своеобразен рекорд на фона на другите общини”, коментира и директорът на ќƒћ¬–-Ѕургас старши комисар  ало€н  ало€нов.

ѕланове за развитие

Ѕ“ , ко€то е внедрила системата, има отговорност да € поддържа през следващите 5 години. —истемата за видеонаблюдение е адаптивна, т.е може да се надгражда и посто€нно да се слагат допълнителни точки за наблюдение.

ќчаквани€та са модерната система да подобри взаимодействието между службите за сигурност в община ѕоморие, да им позволи да са по-гъвкави и да реагират бързо при проблем, да им осигури информаци€ в реално време и така да подпомогне работата им.

Ќј…-Ќќ¬» Ќј…-„≈“≈Ќ» ѕ–≈ѕќ–Џ„јЌ»
‘ирмите представ€т

—лайдшоу
»Ќ“≈–¬ё
ћартин –айхле: R&M развива бизнеса си с иновативни и качествени решени€ћартин –айхле: R&M развива бизнеса си с иновативни и качествени решени€

2018 г. е най-добрата година за бизнеса на компани€та, разработваща и произвеждаща системи с швейцарско качество вече 55 години, за€ви ћартин –айхле, един от съсобствениците на Reichle& De-Massari (R&M)

ѕ–»Ћќ∆≈Ќ»я
јЌ ≈“ј

 акво мислите за FireFox OS?

»нформаци€ за ¬ас