Този сайт използва бисквитки (cookies). Ако желаете можете да научите повече тук. Разбрах
IDG  •  PC World  •  Computerworld  •  CIO  •  CFO  •  Networkworld  •  Дискусии  •  Кариерна зона  •  Събития
COMPUTERWORLD | Интернет
26 яну
2019
 
 

Телеком асоциацията GSMA подкрепи проект на ЕК за етика на изкуствения интелект

Доверието в AI технологиите е ключ към максимални ползи за бизнеса и минимален риск за правата на гражданите, заявиха от GSMA.

1350 прочитания

Асоциацията на операторите и телекомуникационните доставчици GSMA подкрепи усилията на Европейската комисия да създаде ясни и всеобхватни правила за заслужаващи доверие технологии и системи с изкуствен интелект (AI). След консултации със своите членове относно проекта за ръководство, предоставен от работната група на Еврокомисията AI HLEG (от High-Level Expert Group on Artificial Intelligence), GSMA излезе с официална позиция, подкрепяща подхода на групата и предлагайки области за по-нататъшно развитие.

“Приветстваме усилията на Европейската комисия да осигури ясна етична цел на изкуствения интелект още в ранните етапи на развитие на технологията и сме съгласни, че неговото развитие и внедряване трябва да спазва фундаменталните човешки права и съществуващата регулация, каза Афке Шаарт, вицепрезидент на GSMA и шеф на организацията за Европа. - Ние се ангажираме да работим заедно с комисията и групите на останалите участващи страни, за да реализираме тази амбиция.“

Прочетете още: Шефът на GSMA призова за бърза регулация на цифровата епоха

Генералният подход, записан от групата AI HLEG в ръководството, е ясен и добре обмислен, осигурявайки основа за позициониране на ЕС в предните редици на доверения изкуствен интелект на глобално ниво. Както показва съществуващите регулации като GDRP например, GSMA очаква, че добре дефинираните правила ще помогнат за преоформяне на глобалните пазари така, че да се от полза за потребителите.

Един от основните коментари на GSMA е свързан с предоставянето на повече технически детайли и спецификации, които да станат полезен инструмент за разработката на AI продукти или обучение на персонала, особено в по-малките организации.

GSMA добавя, че вече има многобройни разнообразни полезни приложения на изкуствения интелект, включително превенция на измами, оптимизиране на мобилни мрежи и подобряване на ИТ сигурността.

НАЙ-НОВИ НАЙ-ЧЕТЕНИ ПРЕПОРЪЧАНИ
Фирмите представят

Слайдшоу
ИНТЕРВЮ
Мартин Райхле: R&M развива бизнеса си с иновативни и качествени решенияМартин Райхле: R&M развива бизнеса си с иновативни и качествени решения

2018 г. е най-добрата година за бизнеса на компанията, разработваща и произвеждаща системи с швейцарско качество вече 55 години, заяви Мартин Райхле, един от съсобствениците на Reichle& De-Massari (R&M)

ПРИЛОЖЕНИЯ
АНКЕТА

Какво мислите за FireFox OS?

Информация за Вас