Този сайт използва бисквитки (cookies). Ако желаете можете да научите повече тук. Разбрах
IDG  •  PC World  •  Computerworld  •  CIO  •  CFO  •  Networkworld  •  Дискусии  •  Кариерна зона  •  Събития
COMPUTERWORLD | Автомобили
24 яну
2019
 
 

Tesla започва доставките на Model 3 в Европа

Според последните новини компанията вече е представила тестови модели на редица европейски пазари, като към момента от тях могат да се възползват само притежателите на резервации за покупка

1224 прочитания

След почти 3-годишно чакане, притежателите на предварителни резервации за Model 3 на Tesla в Европа ще получат възможност да седнат реално зад волана на бъдещия си автомобил, макар и засега в тестови модели. Обикновено тази инициатива на компанията предхожда началото на фактическите доставки, още повече, че вече се появиха и новини, че към днешна дата два кораба, натоварени с Model 3, пътуват към Европа.

Прочетете още: Tesla ще сглобява Model 3 в Китай до края на тази година

Tesla обаче вече са стъпили на Стария континент, поне ако съдим от публикация в интернет изданието Electrek, според което няколко автомобила Model 3 са били забелязани през последната седмица по европейските пътища. Според изданието те ще бъдат използвани за тестове.

Electrek също така притежава и свидетелства на редица бъдещи притежатели на Model 3 от много европейски пазари, които са получили покани да изпробват електромобила.

Според анализаторите компанията изгражда тест-драйв флот в цяла Европа и разпраща покани за пробни обиколки, макар че за момента това се ограничава в кръга на притежателите на предварителни резервации за покупка. Tesla разчиташе на същата стратегия и на северноамериканския пазар миналата година.

Най-известният производител на електромобили има почти 14 000 поръчки за Model 3 в Европа, като се очаква този брой да нарасне. Първите две партиди се очаква да пристигнат в Норвегия и Белгия в рамките на седмица или две.

 

 

НАЙ-НОВИ НАЙ-ЧЕТЕНИ ПРЕПОРЪЧАНИ

Слайдшоу
ИНТЕРВЮ
Рей О’Фаръл, VMware: Светът на облаците ще е хибриденРей О’Фаръл, VMware: Светът на облаците ще е хибриден

Техническият директор на компанията е уверен, че публичните услуги няма да заменят собствените сървъри.

ПРИЛОЖЕНИЯ
АНКЕТА

Какво мислите за FireFox OS?

Информация за Вас