“ози сайт използва бисквитки (cookies). јко желаете можете да научите повече тук. –азбрах
IDG  •  PC World  •  Computerworld  •  CIO  •  CFO  •  Networkworld  •  ƒискусии  •   ариерна зона  •  —ъбити€
COMPUTERWORLD | Ѕизнес
22 €ну
2019
 
 

»Ќ—ѕ»–»“ стъпва и на норвежки€ пазар

»Ќ—ѕ»–»“ ще поддържа силен фокус върху технологиите SQL Server Data Platform.

1365 прочитани€

Ѕългарската компани€ »нспирит, фокусирана изц€ло върху платформата Microsoft SQL Server, разшир€ва дейността си и официално отвори врати в Ќорвеги€. ќсновател€т на компани€та ћаргарита Ќаумова посещава страната за първи път преди н€колко години, като първоначални€т повод е участието й в най-гол€мата SQL Server конференци€ за скандинавски€ регион - SQL Nexus. —лед н€колко изнесени презентации и участи€ в норвежките потребителски групи Ќаумова получава покана да бъде част от лекторски€ екип на Glasspaper AS ќсло – най-големи€т център за технологични обучени€ в Ќорвеги€.

”спешното сътрудничество на ћаргарита Ќаумова с норвежки€ учебен център през годините, множество доставени обучени€, резултатите и обратната връзка на студентите, както и разработената и доставена от не€ и екипа на »нспирит програма за Microsoft University Norway (ежегодна инициатива на Microsoft Ќорвеги€) стават причина мениджмънта на Glasspaper AS да предложи помощ и партньорство за създаването на »нспирит Ќорвеги€, ко€то вече е факт.

ѕрочетете още: ѕрез 2016 г. SQL Master Academy обучи над 200 SQL и BI експерти

„»Ќ—ѕ»–»“ ще продължи да поддържа силен фокус върху технологиите за платформата SQL Server Data. —тратеги€та на компани€та е да включи в услугите си още области от Data Management Framework и по-точно решени€ за Data Governance, Data Quality, Meta Data Management, както и да затвърди водещата си позици€ в бизнес анализите (BI), ћaster Data Management и внедр€ването на сложни SQL Server базирани инфраструктурни решени€. ≈кипът ни ще продължи да се разшир€ва. Ќад€ваме се да можем да пробием още през първото полугодие на 2019 г. със значим проект в Ќорвеги€, в който да включим български експерти. »ма индикации за това, така че ни остава да работим и да се над€ваме, че намерени€та ни ще се осъществ€т“, добави ћаргарита Ќаумова.

„Ќорвежците са технологична наци€. »нтересуват се от всичко, до което технологиите са достигнали. «а да сме успешни в Ќорвеги€, тр€бва не само да стоим на ръба на новите технологии (което така или иначе правим), но и с увереност и безкомпромисно качество да достав€ме решени€, базирани на новостите и публикувани буквално вчера.  ултурата на норвежците е изчистила от комуникаци€та им толеранса от вежливост, когато става дума за компетентност в сферата на услугите и качество на изпълнението им. “ова означава, че те могат да се довер€т само и единствено ако са сигурни в компетенци€та ти и са доволни от това, което получават. ¬ противен случай не изпитват трудност да кажат точно какво мисл€т. “ова все още не е утвърден модел на родни€ пазар и по тази причина в доста случаи качеството на достав€не на »“ услуги у нас страда“, коментира Ќаумова.

Ќј…-Ќќ¬» Ќј…-„≈“≈Ќ» ѕ–≈ѕќ–Џ„јЌ»

—лайдшоу
»Ќ“≈–¬ё
–ей ќТ‘аръл, VMware: —ветът на облаците ще е хибриден–ей ќТ‘аръл, VMware: —ветът на облаците ще е хибриден

“ехнически€т директор на компани€та е уверен, че публичните услуги н€ма да замен€т собствените сървъри.

ѕ–»Ћќ∆≈Ќ»я
јЌ ≈“ј

 акво мислите за FireFox OS?

»нформаци€ за ¬ас