“ози сайт използва бисквитки (cookies). јко желаете можете да научите повече тук. –азбрах
IDG  •  PC World  •  Computerworld  •  CIO  •  CFO  •  Networkworld  •  ƒискусии  •   ариерна зона  •  —ъбити€
COMPUTERWORLD | ѕредприемачество
21 €ну
2019
 
 

јвстрийската i5invest ще подпомага »“ фирми чрез нов офис в Ѕългари€

ћеждународната консултантска компани€ i5invest отвар€ врати у нас в партньорство със —имбула.

1514 прочитани€

јвстрийската консултантска компани€ i5invest, ко€то вече има офиси в 4 държави (включително —јў), започна да предлага услугите си в сферата на корпоративното развитие и в Ѕългари€. i5invest отвар€ врати в партньорство със —имбула, водеща българска консултантска компани€ с дългогодишна практика и богат опит в корпоративните финанси и в работата с дигитални компании. — офиси в —илициевата долина, јвстри€, ’оланди€, Ўвейцари€ и вече в Ѕългари€, мрежата от контакти на i5invest се разшир€ва посто€нно. ƒосега е консултирала над 100 проекта, включително платформата за онлайн търгови€ FINDOLOGIC, внедрена в над 1000 магазина и обслужваща 350 млн. за€вки на месец, германската Pimcore, разработила решение за цифрова търгови€ с отворен код, компани€та за киберсигурност Redsocks, дигиталната агенци€ Elements.at, мобилното приложение iTranslate, придобито от IAC Applications и много други.

„—тъпването на български€ пазар е стратегическа крачка и логично развитие след 4-годишен бърз растеж и редица успешни международни проекти на i5invest и позвол€ва близък контакт с »“ компаниите от региона. —ледим Ѕългари€ с интерес от н€колко години и решихме да станем част от бързоразвиващата се местна екосистема и да помагаме на »“ компаниите във фазата на растеж“, за€ви за пресата ’ервиг Ўпрингер, изпълнителен директор на i5invest.

’ервиг Ўпрингер, изпълнителен директор на i5invest

ѕрочетете още: ¬асил “ерзиев става партньор в Eleven Ventures

’ервиг Ўпрингер, изпълнителен директор на i5invest

„Ѕългари€ разполага с отлични »“ специалисти и добре развит технологичен сектор. Ќаблюдават се интересни транзакции на сливани€ и придобивани€, но и съществени външни инвестиции в развойни центрове. “ези тенденции подсказват активни »“ процеси и ние от i5invest сме щастливи да работим повече с региона“, допълва √еорги Ќачев, представител на i5invest в Ѕългари€.

√еорги Ќачев, представител на i5invest в Ѕългари€

√еорги Ќачев, представител на i5invest в Ѕългари€

ќт компани€та откриват офис у нас и заради, по думите им, „стремглавото развитие на старъп и »“ екосистемата, както и заради засилени€ международен инвеститорски интерес. —илни глобални играчи избират Ѕългари€ за своите развойни центрове. ћножат се акселераторите, фондовете за рисков капитал и споделените работни пространства, съпътствани от редица конференции и други образователни меропри€ти€, об€сн€ват от i5invest. - ѕо данни на Global Innovation Index 2018 Ѕългари€ e на 3-то м€сто по постижени€ в областта на иновациите след  итай и ћалайзи€, а Global Services Report 2017 отрежда второ м€сто на Ѕългари€ за аутсорсинг и технологични услуги в ≈вропа след лидера в областта - ѕолша. ¬сичко това, както и географското разположение на Ѕългари€, € превръщат в локален технологичен хъб. ≈кипът на i5invest н€ма търпение да заработи с местните и регионални »“ компании“, допълват консултантите.

¬ i5invest са събрани опитни предприемачи, бизнес ангели и експерти по корпоративно развитие в областта на технологиите и софтуера в ≈вропа и —јў.  омпани€та се фокусира върху дългосрочни партньорства с високотехнологични компании, подпомагайки техни€ ръст, излизане на международни пазари и продажба на инвестици€та. i5invest помага на »“ компании във фаза на растеж да намер€т подход€щите глобални инвеститори и стратегически партньори от ≈вропа, —јў и јзи€.

Ќј…-Ќќ¬» Ќј…-„≈“≈Ќ» ѕ–≈ѕќ–Џ„јЌ»

—лайдшоу
»Ќ“≈–¬ё
–ей ќТ‘аръл, VMware: —ветът на облаците ще е хибриден–ей ќТ‘аръл, VMware: —ветът на облаците ще е хибриден

“ехнически€т директор на компани€та е уверен, че публичните услуги н€ма да замен€т собствените сървъри.

ѕ–»Ћќ∆≈Ќ»я
јЌ ≈“ј

 акво мислите за FireFox OS?

»нформаци€ за ¬ас