Този сайт използва бисквитки (cookies). Ако желаете можете да научите повече тук. Разбрах
IDG  •  PC World  •  Computerworld  •  CIO  •  CFO  •  Networkworld  •  Дискусии  •  Кариерна зона  •  Събития
COMPUTERWORLD | Бизнес
21 яну
2019
 
 

Немската eves-IT ще създаде у нас свой център за компетентност

Компанията работи с водещи компании от автомобилния сектор и с мобилни оператори.

782 прочитания

Снимка: Министерство на икономиката

Германската компания „eves_information technology“ планира да открие в България свой европейски център за компетентност, в който до края на тази година ще работят около 50 висококвалифицирани спесиалисти. Компанията е създадена в Германия през 2006 г., а напоследък бизнесът й расте с около 30% на година, като фокусът на разработките й са водещи компании от автомобилния сектор и мобилни оператори, заяви Ралф Шмит, изпълнителен директор на „eves_information technology“, на среща със заместник-министъра на икономиката Александър Манолев.

От 2010 г. Eves_IT e дистрибутор на Exitor (решения за защитено управление на мобилни устройства и мобилни приложения), а портфолиото на немската компания включва разработване на софтуер, на приложения и на мобилни решения, както и управление на проекти.

Прочетете още: Германската MD Electronik инвестира 21,5 млн. лв. в завод край Враца

“България отговаря на всичките ни изисквания и се надяваме, че тук ще намерим нужните ни специалисти, коментира Ралф Шмит. - В момента ние сме на етап на прерастването ни от чисто европейска компания в глобална и България е сред локациите, които сме набелязали, за да ни помогнат да постигнем тази цел.“ През последната година eves_IT е разширила дейността си с подразделение в Азия.

„Можете да разчитате на пълна подкрепа на Министерството на икономиката при реализацията на Вашия проект в България“, e подчертал Александър Манолев. Сред обсъжданите на срещата теми са в и възможността за внасяне на кадри от трети страни по облекчена процедура, която предлага т.нар. „Синя карта“.

НАЙ-НОВИ НАЙ-ЧЕТЕНИ ПРЕПОРЪЧАНИ

Слайдшоу
ИНТЕРВЮ
Рей О’Фаръл, VMware: Светът на облаците ще е хибриденРей О’Фаръл, VMware: Светът на облаците ще е хибриден

Техническият директор на компанията е уверен, че публичните услуги няма да заменят собствените сървъри.

ПРИЛОЖЕНИЯ
АНКЕТА

Какво мислите за FireFox OS?

Информация за Вас