Този сайт използва бисквитки (cookies). Ако желаете можете да научите повече тук. Разбрах
IDG  •  PC World  •  Computerworld  •  CIO  •  CFO  •  Networkworld  •  Дискусии  •  Кариерна зона  •  Събития
COMPUTERWORLD | ИТ лидери
14 яну
2019
 
 

Еврокомисията стартира проект за изкуствен интелект с бюджет €20 милиона

1247 прочитания

 

Снимка: Shutterstock

 

Прочетете още: Фонд по ОПИК ще финансира с 53,4 млн. лв. стартиращи фирми за изкуствен интелект, финтех и блокчейн

Ръководителите на най-големите компании в Европа и водещи академични центрове се събраха на първа среща по проекта AI4EU на Европейската комисия, чиято цел е да стимулира внедряването на технологии за изкуствен интелект в редица индустриални сектори.

Първата среща на групата бе в Барселона, като в нея участваха партньори от 21 страни от ЕС, а броят на включените организации е 79. Сред делегатите е имало представители на телекомуникационни оператори, технологични компании, други фирми и академични институции. Срещата е ръководена от френската авиокосмическа компания Thales Group, а сред експертите са били представители на Telenor и Orange.

Проектът AI4EU планира да проведе редица пилотни внедрявания в различни индустрии, които да определят ползите и проблемите, свързани с изкуствения интелект. В изявление по темата от декември 2018 г. ЕК каза, че ще бъде създадена и група по етиката, която да „гарантира, че се спазват човешките ценности“.

Крайната цел на групата е да се прокара пътя на платформа за „изкуствен интелект по заявка“, която да се използва от фирмите и другите организации във всички страни членки на ЕС. По време на първата фаза проектът ще акцентира върху употребата на AI инструменти в роботиката, индустрията, здравеопазването, IoT; медиите, земеделието, гражданската инфраструктура и киберсигурността.

НАЙ-НОВИ НАЙ-ЧЕТЕНИ ПРЕПОРЪЧАНИ
Фирмите представят

Слайдшоу
ИНТЕРВЮ
Мартин Райхле: R&M развива бизнеса си с иновативни и качествени решенияМартин Райхле: R&M развива бизнеса си с иновативни и качествени решения

2018 г. е най-добрата година за бизнеса на компанията, разработваща и произвеждаща системи с швейцарско качество вече 55 години, заяви Мартин Райхле, един от съсобствениците на Reichle& De-Massari (R&M)

ПРИЛОЖЕНИЯ
АНКЕТА

Какво мислите за FireFox OS?

Информация за Вас