“ози сайт използва бисквитки (cookies). јко желаете можете да научите повече тук. –азбрах
IDG  •  PC World  •  Computerworld  •  CIO  •  CFO  •  Networkworld  •  ƒискусии  •   ариерна зона  •  —ъбити€
COMPUTERWORLD | ÷ифрова телевизи€
11 €ну
2019
 
 

M7 Group разшир€ва “¬ операциите си в »зточна ≈вропа

Ўведската MTG се отказа да продава Nova Broadcasting Group на чешката PPF Group.

1199 прочитани€

≈дна от най-важните транзакции в “¬ индустри€та в ÷ентрална и »зточна ≈вропа през 2018 г. бе об€вена в кра€ на минали€ месец, точно когато всички очакваха коледните празници.

ќператорът M7 Group об€ви намерението си да изкупи сателитните “¬ операции (DTH) на Liberty Global на четири регионални пазара – ”нгари€, „ешка република, —ловаки и –умъни€, като общата сума на сделката е около €180 милиона. јко сделката бъде одобрена от съответните регулатори, т€ ще приключи през първата половина на тази 2019 г.

ѕрочетете още: SES промен€ сателитни€ “¬ пазар на Ѕалканите

ѕродажбата на DTH операциите в ÷ентрална и »зточна ≈вропа е логична стъпка за Liberty Global, ко€то разпродаде кабелните си мрежи в три регионални пазара плюс √ермани€ на Vodafone. ќб€вена по-рано през 2018 г., тази сделка също очаква одобрение от регулаторите.

—ъщевременно не е €сно какво ще се случи с останали€ бизнес на Liberty в ÷ентрална и »зточна ≈вропа – по-точно UPC в ѕолша и в —ловаки€.

«а M7 Group придобиването на DTH операциите на UPC представл€ва важна крачка за регионалната й стратеги€. “€ навлиза не на два нови пазара, както бе об€вено, а на един – в –умъни€. ¬същност M7 Group вече присъстваше в ”нгари€, където влезе през 2014 г. чрез придобирането на платформата AustriaSat Magyarország, а след това придоби DTH и MMDS услугата Hello HD. ƒве години по-късно обаче т€ излезе от ”нгари€, продавайки Hello HD.

ѕрисъствието на M7 Group в региона датира от 2011 г., когато придоби DTH платформата CS Link и самио месец по-късно Skylink. ƒвата б€ха слети в Skylink, ко€то бързо се установи като водещ DTH оператор в „ешка република и —ловаки€.

—ега придобивайки контрола над операциите freeSAT на UPC, M7 Group ще може да засили позициите си нма едни от най-конкурентните пазари. ”нгари€ и –умъни€, от друга страна, ще бъдат интересно предизвикателство пред компани€та.

ћеждувременно шведската Modern Times Group (MTG) прекрати споразумението да продаде сво€ д€л в българската Nova Broadcasting Group на чешката PPF Group. ¬место това MTG каза, че ще обсъди с други заинтересовани страни продажбата на дела си в една от двете основни телевизионни групи у нас. MTG добави, че прекрат€ва споразумението след решението на българската  омиси€ за защита на конкуренци€та ( « ) да забрани продажбата.

MTG също така за€ви, че е осигурила кредитна лини€ от Nordea в размер на 1 млрд. SEK ( около €97,65 млн.), ко€то ще й осигури допълнително финансиране след отдел€нето и вписването на Nordic Entertainment Group (NENT Group) през първото тримесечие на тази година.

Ќј…-Ќќ¬» Ќј…-„≈“≈Ќ» ѕ–≈ѕќ–Џ„јЌ»

—лайдшоу
»Ќ“≈–¬ё
–ей ќТ‘аръл, VMware: —ветът на облаците ще е хибриден–ей ќТ‘аръл, VMware: —ветът на облаците ще е хибриден

“ехнически€т директор на компани€та е уверен, че публичните услуги н€ма да замен€т собствените сървъри.

ѕ–»Ћќ∆≈Ќ»я
јЌ ≈“ј

 акво мислите за FireFox OS?

»нформаци€ за ¬ас