Този сайт използва бисквитки (cookies). Ако желаете можете да научите повече тук. Разбрах
IDG  •  PC World  •  Computerworld  •  CIO  •  CFO  •  Networkworld  •  Дискусии  •  Кариерна зона  •  Събития
COMPUTERWORLD | Автомобили
10 яну
2019
 
 

Tesla спира продажбата на Model S и Model X със 74kWh батерии

Промяната влиза в сила от 14 януари.

1358 прочитания

Tesla спира продажбата на Model S и Model X с 74kWh батерии

Tesla определено не е приключила с оптимизирането на своите електрически автомобили. Илън Мъск обяви, че компанията му ще спре поръчките на Model S и Model Х с акумулатори по 75kWh след 13 януари. „От понеделник, Tesla вече няма да приема поръчки за 75kWh версията на Model S и X. Ако искате тази версия, моля направете заявка до неделя вечерта на Tesla.com“, отбеляза Мъск в социалната мрежа Twitter.

Той обаче не обясни причините за това решение, макар че отговори с „да” на въпрос на потребител в Twitter дали компанията се отказва от този вид батерии. Мъск също така не уточни дали ще има заместители, нито дали цените ще се променят.

Ако този тип Model S и Model X изчезнат, без да имат еквивалент, то това ще увеличи цените с 15 хил. долара или повече, достигайки съответно до 84, 750 долара (от настоящите 66, 750 долара) и 87, 950 долара (от сегашните 72, 950 долара). Това разбира се ще отрази и върху потребителите – ще трябва да си купите Model 3, ако искате електрически автомобил на Tesla под 80 хил. долара. Без съмнение по този начин ще се улесни производството и ще се повишат продажбите на Model 3.

Все пак отговорът на Мъск дава основание да се предположи, че става въпрос за преосмисляне на стратегията, а не за изцяло отказване от тези модели. С Model 3 можете да си купите кола на база на това как смятате да я използвате, вместо да избирате капацитет на батерията. Всъщност този подход ще бъде по-лесен за новите потребителите и освен това може би ще убеди някои купувачи да се насочат към по-скъпи пакети.

НАЙ-НОВИ НАЙ-ЧЕТЕНИ ПРЕПОРЪЧАНИ

Слайдшоу
ИНТЕРВЮ
Рей О’Фаръл, VMware: Светът на облаците ще е хибриденРей О’Фаръл, VMware: Светът на облаците ще е хибриден

Техническият директор на компанията е уверен, че публичните услуги няма да заменят собствените сървъри.

ПРИЛОЖЕНИЯ
АНКЕТА

Какво мислите за FireFox OS?

Информация за Вас