Този сайт използва бисквитки (cookies). Ако желаете можете да научите повече тук. Разбрах
IDG  •  PC World  •  Computerworld  •  CIO  •  CFO  •  Networkworld  •  Дискусии  •  Кариерна зона  •  Събития
COMPUTERWORLD | Автомобили
10 яну
2019
 
 

Новият Roadster на Tesla ще може да лети?

Илон Мъск обяви в Twitter, че възнамерява да вгради ракетни двигатели в новия модел на компанията

961 прочитания

Ексцентричният главен изпълнителен директор на Tesla Илон Мъск направи поредното си изказване в Twitter, което привлече погледите към компанията.

В сряда, Мъск информира последователите си в Twitter, че въобще не се шегува като казва, че смята да използва ракетни тласкачи, за да накара новия модел на компанията - Tesla Roadster - да лети - или поне да се движи на известно разтояние от земята.

Прочетете още: Производството в Gigafactory 3 на Tesla започва през втората половина на 2019 г.?

В типичния си стил Мъск разпространи информация за плановете си в отговор на коментар на фен на компанията, който изразява положителното си отношение към нейното развитие през последните шест години. Той илюстрира поста си с картинка на летящ автомобил DeLorean. В отговор, Мъск споделя снимката, добавяйки, че "новият Roadster ще може да прави нещо подобно".

Roadster е новият супербърз модел на Tesla, който Мъск обеща да влезе в масово производство до 2020 г., а само преди няколко месеца изпрати задно с ракетата Falcon Heavy на SpaceX в космоса. Според главния изпълнителен директор на Tesla именно този експеримент го е накарал да се замисли върху възможността Roadster да може да се движи във въздуха сам, а не на борда на ракета-носител.

Като цяло Мъск вярва, че бъдещето на транспорта ще бъде вертикално и неведнъж е защитавал тази своя позиция. Според него проблемът с трафика в големите световни градове може да се реши единствено като се изградят множество бързоскоростни тунели на няколко нива. Той дори изгради тестова писта за анализ на тази система през декември, но към момента резултатите са незадоволителни.

 

НАЙ-НОВИ НАЙ-ЧЕТЕНИ ПРЕПОРЪЧАНИ
Фирмите представят

Слайдшоу
ИНТЕРВЮ
Мартин Райхле: R&M развива бизнеса си с иновативни и качествени решенияМартин Райхле: R&M развива бизнеса си с иновативни и качествени решения

2018 г. е най-добрата година за бизнеса на компанията, разработваща и произвеждаща системи с швейцарско качество вече 55 години, заяви Мартин Райхле, един от съсобствениците на Reichle& De-Massari (R&M)

ПРИЛОЖЕНИЯ
АНКЕТА

Какво мислите за FireFox OS?

Информация за Вас