Този сайт използва бисквитки (cookies). Ако желаете можете да научите повече тук. Разбрах
IDG  •  PC World  •  Computerworld  •  CIO  •  CFO  •  Networkworld  •  Дискусии  •  Кариерна зона  •  Събития
COMPUTERWORLD | ИТ кариера
09 яну
2019
 
 

Хидеюки Фуруми ще бъде новият президент на Sony Europe

Шигеру Кумекава се завръща в Токио, а неговият пост ще бъде наследен от Хидеюки Фуруми

944 прочитания

Хидеюки Фуруми

Днес Sony Europe Limited обяви промяна в своя екип. Настоящият президент на компанията Шигеру Кумекава се завръща в Токио, за да заеме поста на управляващ и президент на Sony Marketing Inc. В Sony Europe той ще бъде наследен от Хидеюки Фуруми, който в момента е изпълнителен заместник-президент и директор Продажби и маркетинг на Sony Mobile Communications Inc.

,,Развълнуван съм от възможността отново да работя във Великобритания и Европа, особено сега, когато нови технологии като изкуствения интелект и 5G набират скорост, и Sony може да достави още по-богато и пълноценно изживяване на потребителите чрез широката гама продукти, които предлагаме,“ отбелязва Фуруми.

Кумекава разраства стабилно бизнеса на Sony Europe от 2016 г. насам, като ръководи този с потребителска електроника в 40 европейски държави. Преди това, той е заемал ръководни позиции на пазарите в Русия, Малайзия, Холандия и др. ,,Нямам търпение да се завърна в родната си държава – в домашния пазар на Sony, да се сближа с потребители и създатели, и да ги привлека да станат фенове на Sony,” подчертава Кумекава.

Хидеюки Фуруми

Фуруми е отговорен за глобалните продажби и маркетинг на мобилния бизнес на компанията от 2016 г., като през този период е успял да изгради трайни и ползотворни отношения с ключови бизнес партньори по целия свят. Преди това, Фуруми е ръководил глобалната UX/Продуктова стратегия за всички категории продукти, маркетинг отдела на VAIO PC в САЩ, ТВ бизнеса в Европа и други.

„Европа е един от най-важните пазари за Sony и най-големият пазар за хардуерни продукти на компанията. Със своите уникални и разнопосочни професионални познания, Фуруми ще допринесе за развитието на Sony в бъдеще. Също така съм сигурен, че огромният опит на Кумекава в ръководенето на дейности както на вътрешните, така и на външни пазари, ще стимулира развитието на бизнеса ни в Япония и ще промени начина, по който общуваме с клиентите си онлайн и в магазините,“ коментира Масару Тамагава, директор Глобални продажби и маркетинг и председател на Sony Marketing Inc.

НАЙ-НОВИ НАЙ-ЧЕТЕНИ ПРЕПОРЪЧАНИ

Слайдшоу
ИНТЕРВЮ
Рей О’Фаръл, VMware: Светът на облаците ще е хибриденРей О’Фаръл, VMware: Светът на облаците ще е хибриден

Техническият директор на компанията е уверен, че публичните услуги няма да заменят собствените сървъри.

ПРИЛОЖЕНИЯ
АНКЕТА

Какво мислите за FireFox OS?

Информация за Вас