Този сайт използва бисквитки (cookies). Ако желаете можете да научите повече тук. Разбрах
IDG  •  PC World  •  Computerworld  •  CIO  •  CFO  •  Networkworld  •  Дискусии  •  Кариерна зона  •  Събития
COMPUTERWORLD | Бизнес
09 яну
2019
 
 

Apple залага на здравеопазването през 2019 г.

Тим Кук не конкретизира какви ще бъдат новите услуги, като единствено разкри, че компанията работи върху тях в продължение на много години

892 прочитания

В рамките на 2019 г. Apple планира да пусне повече услуги, свързани със здравеопазването, разкри Тим Кук пред CNBC. Главният изпълнителен директор не конкретизира какви ще бъдат те, като единствено разкри, че компанията работи върху тях в продължение на много години. Кук акцентира върху ангажимента на технологичния гигант в това направление, като бе категоричен, че в бъдеще, ако някой пита кой е най-големият принос на Apple за човечеството, отговорът ще бъде "здравето".

ResearchKit, платформа за клинични проучвания, поддържана от университети и медицински изследователи, както и CareKit, която помага на пациентите да следят и управляват заболяванията си, са изключително важни проекти за нас”, добавя Кук. По думите му компанията се стреми да демократизира здравеопазването, давайки контрола върху здравето в ръцете на самия пациент.

 

Прочетете още: Apple подписа сделка със Samsung за стрийминг услугите iTunes

През последните години Apple забележимо увеличава усилията, вложение в посока здравеопазване. В допълнение към ResearchKit и CareKit, компанията пусна на пазара и Apple Watch Series 4 с вградена функционалност за електрокардиограма, която може дори да спаси живот, откривайки определени проблеми със сърцето.

Освен амбициите на технологичния гигант в сферата на здравеопазването, Тим Кук обърна внимание и на съдебната битка с Qualcomm, като, по думите му, производителят на чипове иска прекалено високи такси за своите патенти, вместо да ги предлага "на справедлива, разумна и недискриминираща основа".

Главният изпълнителен директор на Apple разкритикува и маркетинговата политика на Qualcomm. Според него миналата година производителят на чипове е наел спорната PR компания Definers с поръчка да разпространява негативни слухове за Apple. 

НАЙ-НОВИ НАЙ-ЧЕТЕНИ ПРЕПОРЪЧАНИ

Слайдшоу
ИНТЕРВЮ
Рей О’Фаръл, VMware: Светът на облаците ще е хибриденРей О’Фаръл, VMware: Светът на облаците ще е хибриден

Техническият директор на компанията е уверен, че публичните услуги няма да заменят собствените сървъри.

ПРИЛОЖЕНИЯ
АНКЕТА

Какво мислите за FireFox OS?

Информация за Вас