Този сайт използва бисквитки (cookies). Ако желаете можете да научите повече тук. Разбрах
IDG  •  PC World  •  Computerworld  •  CIO  •  CFO  •  Networkworld  •  Дискусии  •  Кариерна зона  •  Събития
COMPUTERWORLD | Бизнес
08 яну
2019
 
 

Samsung също очаква спад в резултатите от последното тримесечие

Силната конкуренция при смартфоните и по-ниското търсене на памет дават своето отражение.

889 прочитания

Samsung също очаква спад в резултатите от последното тримесечие

Apple не е единствената компания в технологичната индустрия, която трябва да се справи с тежкото четвърто тримесечие. Samsung предупреди, че техните резултати вероятно ще се понижат значително през последните три месеца на 2018 заради по-силната конкуренция при смартфоните и по-малкото търсене на чипове за памет. Анализаторите предвиждат продажби около 56,2 млрд. долара, но компанията очаква „само“ 52,7 млрд. долара – което не е голям спад, но е разочароваща за свикналата с растежа организация. Съответно сега Samsung очаква печалби от около 9,7 млрд. долара спрямо 11,8 млрд. долара.

Трудните времена на пазара за памет вероятно ще са причината през първото тримесечие на 2019 по-ниските резултати да се запазят.

Прочетете още: Мобилният свят през 2019 г. – какво да очакваме от пазара на смартфони

Корейската компания не разкрива детайли какво точно се е объркало, но има редица потенциални фактори, които може би са изиграли своята роля. Samsung трябва да се справи с падащите продажби на телефоните от среден клас, а също така и със значителна конкуренцията и при по-високия клас телефони на Apple, Huawei и други.

Финансовите резултати на Apple и Samsung са знак, че може би и другите технологични компании ще се сблъскат с подобни трудности. Те може би не са изправени пред криза, но дните на постоянно растящи приходи вероятно са към своя край.

НАЙ-НОВИ НАЙ-ЧЕТЕНИ ПРЕПОРЪЧАНИ
Фирмите представят
Безпрецедентна производителност в новите супербързи х86 сървъри на FUJITSU

Безпрецедентна производителност в новите супербързи х86 сървъри на FUJITSU

Изключително бързи възможности за обработка на трудоемки и тежки задачи, както и на невъобразими до момента количества данни

Слайдшоу
ИНТЕРВЮ
Мартин Райхле: R&M развива бизнеса си с иновативни и качествени решенияМартин Райхле: R&M развива бизнеса си с иновативни и качествени решения

2018 г. е най-добрата година за бизнеса на компанията, разработваща и произвеждаща системи с швейцарско качество вече 55 години, заяви Мартин Райхле, един от съсобствениците на Reichle& De-Massari (R&M)

ПРИЛОЖЕНИЯ
АНКЕТА

Какво мислите за FireFox OS?

Информация за Вас