Този сайт използва бисквитки (cookies). Ако желаете можете да научите повече тук. Разбрах
IDG  •  PC World  •  Computerworld  •  CIO  •  CFO  •  Networkworld  •  Дискусии  •  Кариерна зона  •  Събития
COMPUTERWORLD | Бизнес
08 яну
2019
 
 

Amazon е най-скъпата публична компания

Гигантът в електронната търговия задмина Microsoft като достигна до 797 млрд. долара при затварянето на Wall Street в понеделник

614 прочитания

В понеделник, компанията на Джеф Безос - Amazon – успя да надмине Microsoft и да се позиционира като най-голямата публична компания в света. Това е пореден пример за динамиката на върха на големия бизнес.

Акциите на компанията за електронна търговия поскъпнаха с 3,4% - рейд, който и гарантира пазарна капитализация от 797 млрд. долара. Макар че това постижение остава далеч от най-доброто борсово представяне на Amazon, чиято пазарна стойност достигна 1 трилион долара през септември, то бе достатъчно, за да изстреля организацията пред Microsoft (784 милиарда долара пазарна капитализация). Акциите на Microsoft, които бяха основен претендент да оглавят класацията по стойност през ноември, повишиха цената си с 0,1% в понеделник.

 

Прочетете още: Amazon започва да произвежда свои чипове за облачната си платформа

По този начин Amazon успя да заеме трона, след като няколко месеца за него се съревноваваха няколко технологични суперкомпании.

Така или иначе, в момента и двете организации изпреварват сериозно Apple, която заемаше първата позиция в продължение на години. Производителят на iPhone вече има пазарна капитализация от около 702 милиарда долара, което е значителен спад от рекордните 1,1 трилиона в началото на октомври – постижение, което го направи първата организация достигнала тази психологическа граница. В момента обаче компанията е подложена на сериозен натиск заради по-слабо от очакваното търсене на новите модели на iPhone в Китай. Миналата седмица технологичният гигант редуцира прогнозите за продажбите си, което доведе до рекорден спад на акциите от април 2017 година насам.

В момента Apple заема четвъртото място, като се нарежда зад консорциума, собственик на Google – Alphabet - който има пазарна капитализация от 745 милиарда долара.

НАЙ-НОВИ НАЙ-ЧЕТЕНИ ПРЕПОРЪЧАНИ
Фирмите представят
Преглед на тенденциите и обобщение на ERP пазара през 2018

Преглед на тенденциите и обобщение на ERP пазара през 2018

Какви нови и интересни неща може да ни разкаже Пламен Боев от Елит Софтуер

Слайдшоу
ИНТЕРВЮ
Само за 6 месеца инициативата Vue Vixens е обучила над 400 жениСамо за 6 месеца инициативата Vue Vixens е обучила над 400 жени

Интервю с Джен Лупър, старши developer advocate в Progress и основател на Vue Vixens, лектор на конференцията DevReach 2018

ПРИЛОЖЕНИЯ
АНКЕТА

Какво мислите за FireFox OS?

Информация за Вас