Този сайт използва бисквитки (cookies). Ако желаете можете да научите повече тук. Разбрах
IDG  •  PC World  •  Computerworld  •  CIO  •  CFO  •  Networkworld  •  Дискусии  •  Кариерна зона  •  Събития
COMPUTERWORLD | Бизнес
07 яну
2019
 
 

Германската MD Electronik инвестира 21,5 млн. лв. в завод край Враца

Компанията получи сертификат за инвестиция клас А от Министерството на икономиката.

1538 прочитания

Германският производител на автомобилни системи за пренос на данни MD Electronik ще открие нов завод в България. Новото производствено предприятие ще бъде изградено във Враца и в него ще бъдат вложени 21,5 милиона лева. То ще се състои от производствени, логистични сгради и офиси с обща застроена площ от 9 950 кв. метра, а разкрите работни места ще са над 300. Миналата седмица компанията и община Враца са подписали договор за купуване на земята за предприятието на стойност 700 хил. евро. 

Снимка: Министерство на икономиката

Прочетете още: Доставчик на VW и Tesla отваря завод край Ловеч през 2019 г.

Предприятието ще произвежда кабели за пренос на данни и електронни компоненти, коаксиални части и кабели за мултимедийни модули. За целите на производствения процес дружеството ще закупи и оборудва фабриката с различни ръчни, полуавтоматични и автоматични машини.

Продуктите на MD Electronik са интегрирани в повече от 170 модела автомобили на над 25 производители. Групата на германската компания обхваща четири държави на три континента и има над 5000 служители.

Министърът на икономиката Емил Караниколов връчи сертификат за инвестиция клас А на „МД Електроник“ ЕООД по реда на Закона за насърчаване на инвестициите (ЗНИ). „Безспорно, автомобилното производство е един от приоритетните сектори за привличане на чуждестранни инвестиции в страната, с голям потенциал за развитие на експорта, заетостта и регионалното развитие. В сектора са заети повече от 170 предприятия – международни и местни компании, производители на части и компоненти за автомобили“, поясни Караниколов.

В началото на октомври и друг  германски концерн - VOSS Automotivе, реши да създаде своя фабрика у нас, избирайки халета на завода в с. Баховица край Ловеч, където доскоро се сглобяваха китайските автомобили Great Wall. Инвестицията на Voss е на стойност над 15 млн. евро. 

НАЙ-НОВИ НАЙ-ЧЕТЕНИ ПРЕПОРЪЧАНИ

Слайдшоу
ИНТЕРВЮ
Рей О’Фаръл, VMware: Светът на облаците ще е хибриденРей О’Фаръл, VMware: Светът на облаците ще е хибриден

Техническият директор на компанията е уверен, че публичните услуги няма да заменят собствените сървъри.

ПРИЛОЖЕНИЯ
АНКЕТА

Какво мислите за FireFox OS?

Информация за Вас