“ози сайт използва бисквитки (cookies). јко желаете можете да научите повече тук. –азбрах
IDG  •  PC World  •  Computerworld  •  CIO  •  CFO  •  Networkworld  •  ƒискусии  •   ариерна зона  •  —ъбити€
COMPUTERWORLD | Startup новини
31 дек
2018
 
 

‘онд по ќѕ»  ще финансира с 53,4 млн. лв. стартиращи фирми за изкуствен интелект, финтех и блокчейн

‘ондът за ускор€ване и начално финансиране (‘”Ќ‘) ще работи с финансови€ посредник ДЌевек ћениджмънтУ

1964 прочитани€

—нимка: ћинистерство на икономиката

Ќов ‘онд за ускор€ване и начално финансиране (‘”Ќ‘) със средства по ќперативна програма „»новации и конкурентоспособност“ 2014-2020 (ќѕ» ) ще работи с финансови€ посредник „Ќевек ћениджмънт“, ще финансира стартиращи предпри€ти€ у нас. ‘ондът ще оперира с 53,4 млн. лв. за инвестиции в стартиращи фирми, от които 37,4 млн. лв. са публични средства, а останалите ще бъдат привлечени от частни инвеститори, за€виха от ћинистерството на икономиката, където договорът с Neveq бе подписан от изпълнителни€ директор на ‘онда на фондовете —ветослава √еоргиева. ”правл€ващи партньори в Neveq Management са  онстантин ѕетров и «латолина ћукова.

‘”Ќ‘ е финансов инструмент за д€лово и квази-д€лово инвестиране, чрез който ще се подкреп€ създаването и развитието на устойчиви бизнес модели и ще подобр€ва предприемаческата екосистема в Ѕългари€.Ќови€т фонд е насочен към компании в начален етап на развитие и има за цел да подпомогне иновативни бизнес идеи. Ќаред с финансирането, ще се предостав€ стратегическа и управленска подкрепа на компаниите, възможност за свързване в бизнес мрежи и менторство. „рез него ще се стимулират високо-технологични предпри€ти€ със силен екип и доказан бизнес модел. “ова ще отговори на нуждите на предприемаческата общност, именно в момент, в който т€ има необходимост от свеж ресурс за стимулиране на стартъп средата, набрала скорост през последните години. „рез инвестициите в иновативни компании ще се подпомогне обнов€ването и развитието на българската икономика.

ѕрочетете още: Ѕлокчейн платформата æternity с благотворителни фондации в Ћихтенщайн и Ѕългари€

Ѕлагодарение на този тип инструменти българската икономика привлича чуждестранни инвестиции, а конкретно с операци€ като ‘онда за начално финансиране се създават предпоставки и за предприемачи от ц€л св€т да реализират идеите си в Ѕългари€, об€сни на церемони€та заместник-министърът на икономиката Ћили€ »ванова. „ ъм днешна дата об€вените средства в различни процедури по ќѕ» , включително и споразумението с ‘онд на фондовете, представл€ват над 80% от бюджета на програмата, а договорените средства са в размер на 1,8 млрд. лева или 73,36%“, изтъкна икономически€т заместник-министър. »ванова допълни, че 904 млн. лв са реално изплатените суми към българските предпри€ти€ до този момент по ќѕ» .

 онстантин ѕетров от финансови€ посредник Neveq Management допълни, че нови€т фонд ще инвестира в иновативни компании и т€хното развитие, както и в създаването на нови работни места. „‘окусът ще бъде върху изкуствен интелект, финтех и блокчейн технологиите“, подчерта той.

Ќј…-Ќќ¬» Ќј…-„≈“≈Ќ» ѕ–≈ѕќ–Џ„јЌ»

—лайдшоу
»Ќ“≈–¬ё
–ей ќТ‘аръл, VMware: —ветът на облаците ще е хибриден–ей ќТ‘аръл, VMware: —ветът на облаците ще е хибриден

“ехнически€т директор на компани€та е уверен, че публичните услуги н€ма да замен€т собствените сървъри.

ѕ–»Ћќ∆≈Ќ»я
јЌ ≈“ј

 акво мислите за FireFox OS?

»нформаци€ за ¬ас