Този сайт използва бисквитки (cookies). Ако желаете можете да научите повече тук. Разбрах
IDG  •  PC World  •  Computerworld  •  CIO  •  CFO  •  Networkworld  •  Дискусии  •  Кариерна зона  •  Събития
COMPUTERWORLD | Бизнес
21 дек
2018
 
 

Apple пострада от втора съдебна забрана на iPhone

Компанията не успя да убеди германски съд, че не нарушава oоспорвания от нея патент на Qualcomm

2101 прочитания

Apple получи второ съдебно кроше, след като не успя да убеди германски съд, че не нарушава ключов патент на Qualcomm и получи забрана за продажбата на iPhone.

Въпреки твърденията, че е направила промени в софтуера на iPhone, опитвайки се спечели съда на своя страна и да достигне до благоприятно решение, регионалният съд в Мюнхен е наложил забрана за внос и продажба на устройства, които нарушават технологията на Qualcomm за пестене на енергия.

Решението ще стане изпълнимо, след като Qualcomm публикува средствата, които биха покрили потенциални щети, понесени от Apple, ако решението бъде отменено или промненео след обжалването. Qualcomm каза, че ще направи превод на тези средства „в рамките на няколко дни“.

Прочетете още: Apple и Qualcomm не се разбраха, делото влиза в съда

Искането на Apple за отлагане на забраната е било отхвърлено от съда. В изявление пред Reuters, производителят на iPhone заяви, че е разочарован от постановлението на германския съд и планира да го обжалва.

iPhone 7 вече не може да се продава в Германия

След забраната моделите iPhone 7 и 8 няма да бъдат продавани в 15 магазина в Германия, но по-новите устройства, включително XS, XS Maxи XR, ще са достъпни.

Съдът одобри и искането на Qualcomm Apple да предостави записи, описващи подробно всички продажби, приходи и печалби, свързани с устройства в Германия, нарушаващи патента, и ще изиска и унищожи всички „обвинени“ устройства от всички търговци на дребно в страната.

Забраната е втора за смартфоните на Apple след предварителното постановление на китайски съд от миналата седмица. Apple публикува нова версия на софтуера за операционната система на iPhone, за да заобиколи китайската забрана, но не е ясно дали този ход е бил успешен.

Qualcomm се опитва да постигне забрана на iPhone и в САЩ.

През октомври Qualcomm каза, че Apple дължи $7 милиарда за роялти такси, които производителят на iPhone дължи за използване на патентовани технологии на Qualcomm.

НАЙ-НОВИ НАЙ-ЧЕТЕНИ ПРЕПОРЪЧАНИ
Фирмите представят
Безпрецедентна производителност в новите супербързи х86 сървъри на FUJITSU

Безпрецедентна производителност в новите супербързи х86 сървъри на FUJITSU

Изключително бързи възможности за обработка на трудоемки и тежки задачи, както и на невъобразими до момента количества данни

Слайдшоу
ИНТЕРВЮ
Мартин Райхле: R&M развива бизнеса си с иновативни и качествени решенияМартин Райхле: R&M развива бизнеса си с иновативни и качествени решения

2018 г. е най-добрата година за бизнеса на компанията, разработваща и произвеждаща системи с швейцарско качество вече 55 години, заяви Мартин Райхле, един от съсобствениците на Reichle& De-Massari (R&M)

ПРИЛОЖЕНИЯ
АНКЕТА

Какво мислите за FireFox OS?

Информация за Вас