Този сайт използва бисквитки (cookies). Ако желаете можете да научите повече тук. Разбрах
IDG  •  PC World  •  Computerworld  •  CIO  •  CFO  •  Networkworld  •  Дискусии  •  Кариерна зона  •  Събития
COMPUTERWORLD | Вести
13 дек
2018
 
 

4К UHD технологията набира все по-голяма популярност

Пазарът е реализирал над 100 милиона доставки, като тенденциите са този ръст да продължи поне до 2022 г.

1055 прочитания

Потребителският интерес към 4K UHD технологията нараства с такова темпо, че вероятността пазарът да надмине 100 милиона доставки е много голяма, сочи последният доклад на Futuresource Consulting.

"Тази година очакваме годишните доставките на 4K UHD телевизори да надхвърлят 100 милиона единици", казва Тристан Вейл, пазарен анализатор във Futuresource, и добавя, че пазарът ще продължи да расте с двуцифрен марж през целия прогнозен период до 2022 г.

Според анализатори технологията HDR ще бъде включна в половината от всички 4K UHD телевизори, продавани по целия свят през 2018 г.

Прочетете още: GfK: 215,3 млрд. евро е световният пазар на смартфони за първото полугодие на 2018 г.

Азиатско-тихоокеанския регион оглавява класацията от гледна точка на обем, подпомаган от Китай - най-големият единен пазар за 4K UHD. Северна Америка също приема широко 4K UHD, което е продиктувано от бързо намаляващите цени и общото предпочитание за по-големи екрани, които да съответстват на по-големите средните жилища в региона. В Европа картината също е позитивна, като Futuresource очаква доставките да нарастнат с 30% през тази година.

Що се отнася до съдържанието, SVOD остава основният портал за потребителите, който стимулра разпространението на UHD. Netflix е основната UHD SVOD услуга. В зависимост от страната, от 20% до 30% от абонатите са избрали първокласното ниво на UHD.

Зимните олимпийски игри през февруари и Световната купа по футбол също имат важна роля, тъй като ускориха плановете на редица световни оператори да въведат 4K UHD покритие.

ЕТИКЕТИ:
4K UHD
НАЙ-НОВИ НАЙ-ЧЕТЕНИ ПРЕПОРЪЧАНИ
Фирмите представят

Слайдшоу
ИНТЕРВЮ
Само за 6 месеца инициативата Vue Vixens е обучила над 400 жениСамо за 6 месеца инициативата Vue Vixens е обучила над 400 жени

Интервю с Джен Лупър, старши developer advocate в Progress и основател на Vue Vixens, лектор на конференцията DevReach 2018

ПРИЛОЖЕНИЯ
АНКЕТА

Какво мислите за FireFox OS?

Информация за Вас