Този сайт използва бисквитки (cookies). Ако желаете можете да научите повече тук. Разбрах
IDG  •  PC World  •  Computerworld  •  CIO  •  CFO  •  Networkworld  •  Дискусии  •  Кариерна зона  •  Събития
COMPUTERWORLD | Е-администрация
07 дек
2018
 
 

Отличиха ДАЕУ за системна работа за необратимост на дигитализацията в публичния сектор

Това е първото признание за дейността на агенцията от страна на неправителствения сектор от началото на нейното функциониране

1330 прочитания

На церемония в Дома на Европа в столицата Държавната агенция „Електронно управление“ (ДАЕУ) бе отличена от Фондация „Граждани срещу бюрокрацията“ за системната си работа за необратимост на дигитализацията в България. Това е първото признание за дейността на агенцията от страна на неправителствения сектор от началото на нейното функциониране от декември 2016 година, тъй като работата на държавната агенция много често остава скрита. Наскоро ДАЕУ пусна публична услуга, която позволява сигурна електронна доставка на съобщения за гражданите и за бизнеса. Системата за служебен обмен на справочна и удостоверителна информация RegiX пък значително ще подобри налагането на електронното управление с времето, отбелязаха организаторите на ежегодния приз, който отличава добрите примери сред държавните институции.  

Прочетете още: ДАЕУ предлага алтернативно решение за електронен обмен на документи

“Приемам тази награда от името на всички, които работиха за постигането на тези резултати през последните две години. Тези системи са малка част, която се вижда от гражданите. Зад тях обаче стои огромен обем от работа, която остава невидима за гражданите и за бизнеса, но и за голяма част от администрацията“, посочи председателят на ДАЕУ Атанас Темелков, който прие отличието.

По думите му посочените системи, както и премахването на хартиения обмен на документи между всички администрации от 1 ноември т.г., ще дадат „малък тласък“ за улеснение на живота на българските граждани. Предстои да бъдат внедрявани още услуги и решения за гражданите и бизнеса. „Това означава, че бюрокрацията за потребителите ще става все по-малка, но работата на държавната агенция ще става все повече и все по-трудна“, отбеляза още председателят на Държавната агенция „Електронно управление“ по време на церемонията.

ЕТИКЕТИ:
ДАЕУ
НАЙ-НОВИ НАЙ-ЧЕТЕНИ ПРЕПОРЪЧАНИ

Слайдшоу
ИНТЕРВЮ
Рей О’Фаръл, VMware: Светът на облаците ще е хибриденРей О’Фаръл, VMware: Светът на облаците ще е хибриден

Техническият директор на компанията е уверен, че публичните услуги няма да заменят собствените сървъри.

ПРИЛОЖЕНИЯ
АНКЕТА

Какво мислите за FireFox OS?

Информация за Вас