Този сайт използва бисквитки (cookies). Ако желаете можете да научите повече тук. Разбрах
IDG  •  PC World  •  Computerworld  •  CIO  •  CFO  •  Networkworld  •  Дискусии  •  Кариерна зона  •  Събития
COMPUTERWORLD | Вести
04 дек
2018
 
 

Paysafe, “Център за компютърни иновативни системи” към УНСС и ОББ – с най-успешни ИТ мениджъри през 2018 г.

Наградите “ИТ мениджър на годината” бяха връчени от Атанас Темелков, председател на Държавна агенция „Електронно управление”, д-р Бойко Таков, изпълнителен директор на ИАНМСП, и Христо Христов, заместник-ръководител на Представителството на Европейската комисия в България

1978 прочитания

На 4 декември, в зала Ballroom, хотел Intercontinental София, бяха отличени носителите на наградата „ИТ мениджър на годината“ за 2018 г. Конкурсът “ИТ мениджър на годината”, който се проведе за единадесети пореден път, се организира от ICT Media в лицето на сп. CIO и Клубa на ИТ мениджърите в България. Неговата цел е да съдейства за издигане позицията и авторитета на ИТ мениджърите в ръководството на фирмите и институциите в България, както и да се стимулира ефективното използване на информационните технологии.

По традиция наградите бяха раздадени в три категории – “Ефективност”, “Иновации”, “Мениджмънт”. Те бяха връчени съответно от Атанас Темелков, председател на Държавна агенция „Електронно управление“, д-р Бойко Таков, изпълнителен директор на ИАНМСП, и Христо Христов, заместник-ръководител на Представителството на Европейската комисия в България.

С приз в категория “Ефективност” е отличен Александър Станков, VP IT Production Operations в Paysafe. Негови подгласници са Тодор Григоров, ISIT manager в “Нестле България”, и Николай Спасов, главен оперативен директор на TBI Bank.

В категория “Иновации” победител е проф. Валентин Кисимов, директор на “Център за компютърни иновативни системи” към УНСС. Негови подгласници са Александър Иванов, ИТ мениджър в „Петрол“ АД и Даниела Василева, Head of Information Security Department and Data Protection Officer в Държавно предприятие „Ръководство на въздушното движение“ (ДП РВД).


Победител в категория “Мениджмънт” е Кристин Крумов, директор „ИТ приложения“ в ОББ. Негови подгласници са Борислав Симеонов, старши директор "Информационни технологии и дигитална трансформация" и член на Лидерския екип в А1 България ЕАД, и Красимир Веселинов, IT & Support Manager в SoftGroup АД.

С традиционната специална награда, учредена в памет на Явор Димитров, един от основателите на Клуба на ИТ мениджърите и член на УС на Клуба, бе отличен Сергей Билярски, ИТ мениджър на Campus X. Наградата бе връчена от Ивайло Йосифов, изпълнителен директор на Клуба на ИТ мениджърите в България.

За седми път Клубът на ИТ мениджърите в България раздаде стипендии “CLUB CIO” на ученици с постижения в областта на точните науки и потенциал в сферата на информационните технологии. Стипендиите, всяка от които е на стойност 1200 лв., целят да насърчат изявени млади хора към професионална ориентация в областта на приложението на ИТ за целите на бизнеса, предвид все по-дълбокото проникване на информационните технологии в компаниите от всички сектори. Тази година Клубът на ИТ мениджърите в България награди 8 младежи: седем от стипендиите се финансират от Клуба на ИТ мениджърите в България, а Петър Иванов дари средства за 8-ата стипендия и направи възможно още един ученик да получи признание.

Избраните стипендианти са:

  • Димитър Атанасов Чакъров, 11 клас, МГ „Акад. Кирил Попов“, Пловдив.
  • Стефан Мартинов Хаджистойков, 10 клас, Софийска математическа гимназия „Паисий Хилендарски“, София 
  • Кристиян Владимиров Василев, 12 клас, Първа частна математическа гимназия, София 
  • Звездин Борисов Бесарабов, 12 клас, НПМГ "Академик Любомир Чакалов", София 
  • Добрин Венциславов Башев, 10 клас, Природоматематическа гимназия "Акад. Иван Гюзелев" гр. Габрово 
  • Димитър Николов Николов, 10 клас, Математическа гимназия "Д-р Петър Берон" гр. Варна 
  • Даниел Петров Трополинов, 10 клас, Природо-математическа гимназия „Васил Друмев“ Велико Търново 
  • Матей Костадинов Петков, 11 клас, НПМГ "Академик Любомир Чакалов", София 

Церемонията “ИТ мениджър на годината” бе проведена в партньорство с БОРИКА АД, А1 и УниКредит Булбанк, и с подкрепата на Dicota и Johnnie Walker.

Преди церемонията “ИТ мениджър на годината” се проведе кръгла маса на тема "Подготовката на квалифицирани кадри в областта на информационните технологии - взаимодействие на бизнеса и на образованието". Модератор на кръглата маса беше Емил Джиновски, ръководител ИТ за регион „Развиващи се Пазари“, GfK , а сред останалите участници бяха Сергей Андреев, изпълнителен директор на Овергаз Холдинг АД и зам. изпълнителен директор "Информационно-управленски системи", "Овергаз"; Тодор Григоров ISIT Manager, Нестле България АД; Николай Шекеров, ИТ мениджър; Огнян Траянов, председател на УС на БАИТ, собственик и изпълнителен директор на ТехноЛогика ЕАД, председател на НС на БМГД на ООН; Гриша Караниколов, мениджър "Партньорска програма", Телерик Академия;  доц. д-р Първан Първанов, декан на ФМИ, Софийски университет "Св. Климент Охридски;  проф. д.ик.н.инж. Валентин Кисимов, директор на Център за компютърни иновативни системи, Университет за национално и световно стопанство (УНСС), и проф. д-р инж. Даниела Гоцева, декан на Факултет по компютърни системи и технологии, Технически Университет – София (ТУ-София).

НАЙ-НОВИ НАЙ-ЧЕТЕНИ ПРЕПОРЪЧАНИ
Фирмите представят
Преглед на тенденциите и обобщение на ERP пазара през 2018

Преглед на тенденциите и обобщение на ERP пазара през 2018

Какви нови и интересни неща може да ни разкаже Пламен Боев от Елит Софтуер

Слайдшоу
ИНТЕРВЮ
Само за 6 месеца инициативата Vue Vixens е обучила над 400 жениСамо за 6 месеца инициативата Vue Vixens е обучила над 400 жени

Интервю с Джен Лупър, старши developer advocate в Progress и основател на Vue Vixens, лектор на конференцията DevReach 2018

ПРИЛОЖЕНИЯ
АНКЕТА

Какво мислите за FireFox OS?

Информация за Вас