Този сайт използва бисквитки (cookies). Ако желаете можете да научите повече тук. Разбрах
IDG  •  PC World  •  Computerworld  •  CIO  •  CFO  •  Networkworld  •  Дискусии  •  Кариерна зона  •  Събития
COMPUTERWORLD | Образование
04 дек
2018
 
 

Лабораторията Baylab гостува на TechnoMagicLand през декември

Научната лаборатория на Bayer организира приложна и забавна химия и биология за деца

1331 прочитания

След поредица от събития в цялата страна научната лаборатория за приложна и забавна химия и биология на Bayer България ще гостува на интерактивния технологичен център за деца и младежи TechnoMagicLand в два поредни уикенда в началото на декември. Лабораторията Baylab ще бъде отворена безплатно за младежите, но се изисква преварителна регистрация за участие. „Инициативата цели да запали интереса на децата към тези науки, като им ги представи по забавен и интерактивен начин“,обясняват от TechnoMagicLand.

Във временната лаборатория ще бъдат демонстрирани забавни експерименти от света на химията и биологията, включително „Пътуващи цветове“, „Преспапие“, „Повърхностно напрежение“, „Лава лампа“ и др. „Експериментите са подходящи за деца на възраст 6 до 12 години и ще бъдат придружени от подробни обяснения от страна на демонстраторите“, допълват домакините от TechnoMagicLand.ю

Прочетете още: TechnoMagicLand ще събужда интереса на децата към STEM

На територията на TechnoMagicLand се залага на двата най-модерни подхода в съвременното образование – учене чрез правене и учене чрез забавление. На над 1300 кв.м. площ са разположени близо 40 интерактивни и познавателни експеримента от областта на природните науки, математиката и информационните технологии – т.нар. STEM области, които подготвят днешните деца за професиите на бъдещето.

През 2018 г. научната лаборатория Baylab се проведе за четвърта поредна година в България. В рамките на 13 дни близо 1500 деца са взели участие. През 2017 г. младите участници са били близо 1000, през 2016 г. - около 900, а през 2015 г. - 600. За втора поредна година инициативата излиза извън София, провеждайки се също в Пловдив и Варна.

Сесиите в TechnoMagicLand са планирани за 1 и 8 декември от 11:00 ч. и 14:00 ч. и за 2 и 9 декември от 14:00 ч. и 16:00 ч. Mаксималният брой на участниците, които могат да се включат в една група, е 16. Заявките за участие се приемат по е-поща на desislava.boianova@united-partners.com, като родителят трябва да изпрати името на участника и предпочитаните дата и час.

НАЙ-НОВИ НАЙ-ЧЕТЕНИ ПРЕПОРЪЧАНИ

Слайдшоу
ИНТЕРВЮ
Рей О’Фаръл, VMware: Светът на облаците ще е хибриденРей О’Фаръл, VMware: Светът на облаците ще е хибриден

Техническият директор на компанията е уверен, че публичните услуги няма да заменят собствените сървъри.

ПРИЛОЖЕНИЯ
АНКЕТА

Какво мислите за FireFox OS?

Информация за Вас