Този сайт използва бисквитки (cookies). Ако желаете можете да научите повече тук. Разбрах
IDG  •  PC World  •  Computerworld  •  CIO  •  CFO  •  Networkworld  •  Дискусии  •  Кариерна зона  •  Събития
COMPUTERWORLD | Виртуална и добавена реалност
04 дек
2018
 
 

Konica Minolta разработи платформата genARate за създаване на добавена реалност

859 прочитания

„Печатът оживява!“. С това мото Konica Minolta обяви пускането на своята платформа genARate за създаване на добавена реалност (AR), която улеснява превръщането на печатно съдържание във вълнуващи, интерактивни комуникации.

„В информационно наситен свят битката за ангажираност никога не е била по-ожесточена - особено когато интерактивните дигитални преживявания стават все по-широко използвани, заяви Кристиан Кизеветер, ръководител на отдел „Добавена реалност“ в Konica Minolta Business Innovation Centre Europe. - В този бързоразвиващ се медиен пейзаж би било лесно да се смята, че печатът вече не е толкова ценен в маркетинговия микс. Всъщност е вярно обратното - организациите могат да използват печатни материали, за да бъдат дигитални пионери. genARate не е само приложение за подобряване на печата. То разширява дигиталните комуникации чрез безпроблемно интегриране на печатни материали“, допълва той.

Решението genARate не изисква кодиране или предишен опит с добавена реалност. То покрива дигитално съдържание като видео, анимации или 3D модели, така че потребителите да създават богати и вълнуващи печатни материали. Потребителите могат да гледат и взаимодействат с тези виртуални обекти чрез своя смартфон или таблет, които автоматично разпознава. Добавената реалност предоставя по-подробна или задълбочена информация, обясняват от Konica Minolta.

Прочетете още: Lufthansa и Konica Minolta с общ проект в подкрепа на мобилната работа

От компанията твърдят, че с платформата се работи лесно. Чрез прост и ефективен инструмент - genARate Studio, потребителят отваря уеб браузър, влиза в профила си и започва да създава съдържание. „Инструментът е много интуитивен - добавянето на дигитални интерактивни обекти отнема само няколко щраквания на мишката и целият творчески процес се осъществява бързо и лесно“, коментира Кизеветер.

Снимка: Konica Minolta

genARate включва вградени анализи, които измерват използването на приложението и ангажираността на потребителите със съдържанието. „Като хоствана услуга с проста ценова структура, така че бързо и лесно можете да стартирате своя рекламна кампания“, добавят от компанията.

Корпоративните потребители могат да добавят свое AR съдържание, без да се нуждаете от инструмент за настолни компютри, като използвате мощния софтуер за разпознаване на изображения на Konika Minolta заедно с персонализирани инструменти за въвеждане на HTML и анимация. Добавяйки виртуална реалност към съдържанието си, потребителите могат да го управляват и да видят въздействието от него, използвайки пакета от помощни инструменти на Konika Minolta.

Снимка: Konica Minolta

“С поддръжка на изображения, видеоклипове, бутони, 3D модели, текст и HTML можете да изберете и смесите всички опции, които отговарят на вашите задачи, и да ги изпробвате още преди публикуването им. Можете да актуализирате AR елементите и след стартирането“, добавят от компанията.

Потребителите могат да съхраняват всички свои създадени активи или файлове в специално облачно хранилище и използвайте приложенията, разчитащи на мощта на genARate, които автоматично се свързват с облака за възможно най-бързо предоставяне на файловете до крайния потребител. „Можете да брандирате собствена версия на приложението genARate или да го включите в свое съществуващо“, обясняват разработчиците.

НАЙ-НОВИ НАЙ-ЧЕТЕНИ ПРЕПОРЪЧАНИ
Фирмите представят
Преглед на тенденциите и обобщение на ERP пазара през 2018

Преглед на тенденциите и обобщение на ERP пазара през 2018

Какви нови и интересни неща може да ни разкаже Пламен Боев от Елит Софтуер

Слайдшоу
ИНТЕРВЮ
Само за 6 месеца инициативата Vue Vixens е обучила над 400 жениСамо за 6 месеца инициативата Vue Vixens е обучила над 400 жени

Интервю с Джен Лупър, старши developer advocate в Progress и основател на Vue Vixens, лектор на конференцията DevReach 2018

ПРИЛОЖЕНИЯ
АНКЕТА

Какво мислите за FireFox OS?

Информация за Вас