Този сайт използва бисквитки (cookies). Ако желаете можете да научите повече тук. Разбрах
IDG  •  PC World  •  Computerworld  •  CIO  •  CFO  •  Networkworld  •  Дискусии  •  Кариерна зона  •  Събития
COMPUTERWORLD | Мобилни
30 ное
2018
 
 

От утре, 1 декември 2018 г., в Южна Корея ще заработи 5G мрежа?

1492 прочитания

Южнокорейските оператори ще пуснат търговски услуги през 5G мрежа от събота (1 декември 2018 г.), което превръща страната в поредната, която претендира за първо място в света по отношение на мрежовата технология от следващо поколение.

И други държави залагат на твърдения за 5G лидерство, но в някои случаи операторите използват алтернативи на стандарта 5G NR, поддържан от 3GPP, а в други - определението за „търговски“ старт е доста разтегливо понятие.

Анализаторът от IDC Джон Дилейни посочва, че наличието на устройства за потребители, готови да плащат за новата високоскоростна услуга, е предпоставка за реално, истинско търговско стартиране на 5G, което изключва някои от досегашните претенденти за първото място.

Прочетете още: Корейската SKT ще прави 5G мрежата си със Samsung, Ericsson и Nokia

Снимка: SK Telecom Co.

Снимка: SK Telecom Co.

Корейското издание Pulse писа, че SK Telecom (SKT) ще предложи търговски 5G услуги на свои потребители от промишлеността, като офертата включва пакет от мобилен рутер, свързаност и услуги за конкретно промишлено решение. Таксите ще варират именно поради факта, че тези услуги ще бъдат предоставяни „по поръчка“.

Другият корейски оператор - LG Uplus, също се очаква да стартира, като предлага мобилни рутери преди пускането на 5G смартфони „в навечерието на март 2019 г.“ Операторът вече бил инсталирал над 4000 базови станции, които да поддържат 5G услуги в района на Сеул, стремейки се скоро да предложи и общонационално покритие след появата на смартфоните на пазара. В неотдавнашна статия в корейската преса се посочва, че LG Uplus планира да стартира своята мрежа на 1 февруари 2019 г., за да отговори подобаващо на плановете на SKT.

Изданието Pulse допълва още, че пожарът в едно от съоръженията на KT в Сеул, е довел до повреди на мрежата, затова усилията на оператора били насочени към възстановяване на щетите. Но и този мобилен оператор щял да организира събитие утре, събота, за да „отпразнува отварянето на 5G мрежа“, макар че липсват детайли за търговските предложения на KT.

Сред първите оператори, заявили претенции за короната на 5G пионер, е Verizon, който обаче използва нестандартизирана версия на 5G за своите услуги за фиксиран безжичен достъп. Останалите претенденти са телекоми в Близкия изток, както и Elisa в Европа.

НАЙ-НОВИ НАЙ-ЧЕТЕНИ ПРЕПОРЪЧАНИ
Фирмите представят

Слайдшоу
ИНТЕРВЮ
Само за 6 месеца инициативата Vue Vixens е обучила над 400 жениСамо за 6 месеца инициативата Vue Vixens е обучила над 400 жени

Интервю с Джен Лупър, старши developer advocate в Progress и основател на Vue Vixens, лектор на конференцията DevReach 2018

ПРИЛОЖЕНИЯ
АНКЕТА

Какво мислите за FireFox OS?

Информация за Вас