Този сайт използва бисквитки (cookies). Ако желаете можете да научите повече тук. Разбрах
IDG  •  PC World  •  Computerworld  •  CIO  •  CFO  •  Networkworld  •  Дискусии  •  Кариерна зона  •  Събития
COMPUTERWORLD | Startup новини
23 ное
2018
 
 

40 стартъпа си разделиха 200 000 евро на финала на Joint Grand

Освен финансовия стимул, победителите спечелиха и 6-месечно обучение и менторство

1490 прочитания

40 финалисти и 22-ма топ победители си разделиха общо 200 000 евро за развитие на проекти в областта на здравеопазването, суровините и храните. Те бяха избрани имежду 400 стартъп компании, подали документи в тазгодишното издание на инициативата Joint Grand, организирана от EIT Health – три пъти повече от миналата година. Финалът на най-престижния конкурс за стартъпи в областта на здравеопазването, суровините и хранителната промишленост, а освен финансовия стимул, победителите получиха и възможност за 6-месечни обучение и менторство.

Финалът на Joint Grand беше последният етап от трите конкурса за стартъпи на Европейския институт за иновации и технологии (EIT): Health InnoStars и конкурсът Joint Business Ideas на EIT Health, EIT Raw Materials и EIT Food. 40 млади и талантливи иноватори от Централна и Източна Европа представиха своите проекти пред международните инвеститори, корпоративните партньори и мрежата на EIT Community.

Прочетете още: 34 здравни стартъпа ще се състезават в 4 конкурса на EIT Health

Основната цел на EIT е да стимулира иновациите и предприемачеството в цяла Европа, като помага на иноваторите и предприемачите да превърнат идеите си в продукти и услуги за пазара. Успешните стартъп компании допринасят за цялостния успех на програмите, тъй като чрез техния пример се създава повтарящ се процес и биха могли да се привлекат все повече млади таланти, които да кандидатстват в конкурсите и от които биха могли да се развият все повече успешни компании.

Според проучването, проведено на живо по време на финала, 57% от анкетираните смятат, че най-ценният инструмент, който EIT Health предлага, е обучението и наставничеството, докато 50% подчертават стойността на създаването на контакти.

НАЙ-НОВИ НАЙ-ЧЕТЕНИ ПРЕПОРЪЧАНИ
Фирмите представят

Слайдшоу
ИНТЕРВЮ
Мартин Райхле: R&M развива бизнеса си с иновативни и качествени решенияМартин Райхле: R&M развива бизнеса си с иновативни и качествени решения

2018 г. е най-добрата година за бизнеса на компанията, разработваща и произвеждаща системи с швейцарско качество вече 55 години, заяви Мартин Райхле, един от съсобствениците на Reichle& De-Massari (R&M)

ПРИЛОЖЕНИЯ
АНКЕТА

Какво мислите за FireFox OS?

Информация за Вас