Този сайт използва бисквитки (cookies). Ако желаете можете да научите повече тук. Разбрах
IDG  •  PC World  •  Computerworld  •  CIO  •  CFO  •  Networkworld  •  Дискусии  •  Кариерна зона  •  Събития
COMPUTERWORLD | Сигурност
23 ное
2018
 
 

САЩ стимулират съюзници да не използват оборудване на Huawei

Вашингтон обмисля и увеличаване на финансовата помощ за развитие на телекомуникациите в страни, които се откажат от китайския производител

958 прочитания

Правителството на САЩ ще се опита да убеди доставчиците на безжични услуги и интернет в съюзни държави да избягват телекомуникационно оборудване от китайския производител Huawei Technologies, съобщава Wall Street Journal.

Този ход ще засили още повече натиска върху най-големия производител на телекомуникационни технологии в света, който е разследван от някои западни разузнавателни агенции заради подозрения за връзки с китайското правителство и възможността оборудването му да бъде използвано за шпионаж.

Според материала на WSJ американски представители вече са се свързали със свои колеги от съюзни държави и ръководители на телекомуникационни компании, които разчитат на оборудване на Huawei, с предупреждения относно киберсигурността.

Прочетете още: Huawei ще развива в Европа иновации в облaстта на 5G, IoT и изкуствения интелект

САЩ вече ограничиха използването на технологии на китайския технологичен гигант в държавните структури и изпълнителите на правителствени договори, а Австралия забрани на компанията да доставя оборудване за 5G мобилна мрежа на нейна територия.

От Huawei многократно са отхвърляли обвиненията, но въпреки това попадат в групата китайски технологични компании, на които са наложени рестрикции като част от търговската война между двете държави.

Финансови стимули

Вашингтон обмисля и увеличаване на финансовата помощ за развитие на телекомуникациите в страни, които се откажат от китайското оборудване, съобщава още WSJ.

Едно от основните опасения на американското правителство е свързано с използването на китайско телекомуникационно оборудване в страни, в които страната има военни бази, като Германия, Италия и Япония.

Huawei към момента отказват коментар. По-рано тази седмица обаче, компанията заяви, че е подписала 22 търговски договора за 5G мрежи.

Освен това, китайският гигант планира да открие нова лаборатория за информационна сигурност в Германия, която ще даде възможност за проверка на основните софтуерни кодове, като целта е по този начин да се спечели доверието на регулаторите преди търга за мобилния 5G спектър в страната.

НАЙ-НОВИ НАЙ-ЧЕТЕНИ ПРЕПОРЪЧАНИ
Фирмите представят

Слайдшоу
ИНТЕРВЮ
Мартин Райхле: R&M развива бизнеса си с иновативни и качествени решенияМартин Райхле: R&M развива бизнеса си с иновативни и качествени решения

2018 г. е най-добрата година за бизнеса на компанията, разработваща и произвеждаща системи с швейцарско качество вече 55 години, заяви Мартин Райхле, един от съсобствениците на Reichle& De-Massari (R&M)

ПРИЛОЖЕНИЯ
АНКЕТА

Какво мислите за FireFox OS?

Информация за Вас