Този сайт използва бисквитки (cookies). Ако желаете можете да научите повече тук. Разбрах
IDG  •  PC World  •  Computerworld  •  CIO  •  CFO  •  Networkworld  •  Дискусии  •  Кариерна зона  •  Събития
COMPUTERWORLD | Мобилни
21 ное
2018
 
 

Шефът на GSMA призова за бърза регулация на цифровата епоха

Операторите планират да инвестират $500 милиарда в мобилния сектор до 2020 г.

959 прочитания

Операторите по света планират да инвестират поне 500 милиарда долара в мобилния сектор до 2020 г., но генералният директор на организацията GSMA Матс Гранрид твърди, че това ще стане възможно само ако са налице регламенти, подходящи за цифровата ера.

В речта си на събитие на Huawei, Гранрид обясни, че подобни значителни инвестиции изискват „среда, която осигурява по-високи нива на сигурност и последователност на регулациите“, включително навременното освобождаване на хармонизиран радиочестотен спектър, по-бързо одобряване на сделки за консолидация за стимулиране на инвестициите. Същевременно трябва да се запазва ефективната конкуренция, както и възможността за хармонизиране на международните правила за защита на личната неприкосновеност личните данни.

Гранрид смята, е 5G и изкуственият интелект (AI) са „мега тенденции“, които ще въведат мобилната индустрия в нова епоха. „Тази ера ще бъде дефинирана от контекстни и персонализирани преживявания, предоставяни както и когато ги поискаме“, заяви шефът на GSMA.

Прочетете още: GSMA притиска европейските регулатори да облекчат въвеждането на 5G

Според анализаторското поделение на GSMA - GSMA Intelligence, до 2025 г. ще има 1,3 милиарда 5G връзки в световен мащаб. Чрез тях потребителите ще се наслаждават на „вълнуващи преживявания, потапяйки се в нови виртуални светове“ чрез технологии от следващо поколение, но за предприятията разслояването на мрежите ще бъде ключово решение за предоставяне на интелигентни възможности.

„Можем да създадем множество виртуални мрежи, като да адресират различни пазарни сегменти и бизнес сценарии“, каза той. Що се отнася до изкуствения интелект, той „излиза извън нас като индивиди - това е трансформираща индустрия. Самоуправляващите се автомобили са чудесен пример, където изкуственият интелект ще помогне за обработването на огромни количества събрани данни“, допълни Гранрид.

ЕТИКЕТИ:
GSMA5G
НАЙ-НОВИ НАЙ-ЧЕТЕНИ ПРЕПОРЪЧАНИ
Фирмите представят

Слайдшоу
ИНТЕРВЮ
Мартин Райхле: R&M развива бизнеса си с иновативни и качествени решенияМартин Райхле: R&M развива бизнеса си с иновативни и качествени решения

2018 г. е най-добрата година за бизнеса на компанията, разработваща и произвеждаща системи с швейцарско качество вече 55 години, заяви Мартин Райхле, един от съсобствениците на Reichle& De-Massari (R&M)

ПРИЛОЖЕНИЯ
АНКЕТА

Какво мислите за FireFox OS?

Информация за Вас