Този сайт използва бисквитки (cookies). Ако желаете можете да научите повече тук. Разбрах
IDG  •  PC World  •  Computerworld  •  CIO  •  CFO  •  Networkworld  •  Дискусии  •  Кариерна зона  •  Събития
COMPUTERWORLD | Бизнес
21 ное
2018
 
 

SАP с две важни придобивания

Технологиите на Contextor и Qualtrics International стават част от портфолиото на софтуерния гигант

952 прочитания

SAP е придобила европейския лидер в проектирането и интеграцията на инструменти за автоматизация на роботизираните процеси (RPA) Contextor SAS. Сделката трябва да помогне на компанията да ускори разработването и разширяването на портфолиото SAP Leonardo Machine Learning. RPA технологията на Contextor облекчава потребителите на бизнес софтуер при изпълнението на повтарящи се задачи. Към днешна дата клиентите на Contextor са интегрирали повече от 100 000 бота за автоматизация на бизнес процесите.

RPA ще помогне и за опростяване на взаимодействията на потребителския интерфейс между SAP и не-SAP приложения. Софтуерът на Contextor ще бъде комбиниран със SAP Cloud Platform, както и с разговорната технология и възможностите за обработка на документи, предоставеяни от SAP Leonardo Machine Learning. Всички те трябва да способстват за създаването на интелигентни RPA инструменти, които софтуерният гигант планира да включи в своите основни решения и услуги.

 

Прочетете още: SAP и Alibaba Cloud търсят разработчици и в България

"С интелигентите RPA инструменти, подпомогнати от технологията на Contextor, компаниите ще могат да постигнат високо ниво на автоматизация, което е необходимо, за да се превърнат в интелигентни предприятия", казва Маркус Нога, ръководител машинно обучение в SAP, и добавя: "Придобиването е голяма стъпка към оркестриране на автоматизацията на процесите и ще помогне на SAP да внедри RPA възможности в своите риложения, преди всичко в SAP S/4HANA".

Интеграцията на интелигентните RPA в SAP S/4HANA се очаква през първата половина на 2019 г., след което технологията ще стане част и от други приложения на компанията. С RPA технологията на Contextor, SAP планира да автоматизира половината от всички бизнес процеси, поддържани от софтуера SAP ERP през следващите три години.

Миналата седмица пък, от германския софтуерен гигант обявиха, че ще придобият и Qualtrics International за 8 млрд., тъй като искат да съчетаят инструментите си за управление на клиентския опит с техните оперативни данни. С тази стъпка SAP придобива компания, която има платформа за проучвания и се фокусира върху опита както с клиенти, така и със служителите. Продуктовият пакет Qualtrics обхваща всичко - от анализ и задържане на клиентите до ангажираност на служителите.

 

НАЙ-НОВИ НАЙ-ЧЕТЕНИ ПРЕПОРЪЧАНИ

Слайдшоу
ИНТЕРВЮ
Рей О’Фаръл, VMware: Светът на облаците ще е хибриденРей О’Фаръл, VMware: Светът на облаците ще е хибриден

Техническият директор на компанията е уверен, че публичните услуги няма да заменят собствените сървъри.

ПРИЛОЖЕНИЯ
АНКЕТА

Какво мислите за FireFox OS?

Информация за Вас