Този сайт използва бисквитки (cookies). Ако желаете можете да научите повече тук. Разбрах
IDG  •  PC World  •  Computerworld  •  CIO  •  CFO  •  Networkworld  •  Дискусии  •  Кариерна зона  •  Събития
COMPUTERWORLD | Бизнес
21 ное
2018
 
 

Apple придобива стaртъп за разработка на AI, фокусиран върху сигурността

Silk Labs стана известна с интелигентната си домашна камера за наблюдение

855 прочитания

Apple е на вълна изкуствен интелект (AI) през цялата 2018 г., след като привлече бившия главен директор на това направление в Google, за да оглави нов екип, съчетаващ основните специалисти в машинното обучение, групите, разработващи Siri, както и множество софтуерни инженери. Като крачка по пътя си технологичният гигант придобива и фокусирания върху сигурността стартъп за изкуствен интелект Silk Labs, съобщава онлайн изданието The Information.

През 2016 г., придобитата компания пусна интелигентна домашна камера за наблюдение, като по този начин демонстрира уменията на своята лека технология. Dubbed Sense включва функционалности за разпознаване на лица и предмети и може да разпознае множество различни обекти, дори домашни любимци. Също така може да възпроизвежда музика въз основа на вкуса на потребителя и да се сдвоява с устройства на трети страни като говорители Sonos и умни електрически крушки.

Фокусът на стартъпа върху неприкосновеността на личния живот може да е много полезен за Apple – алгоритъмът на Silk Labs изпраща само "ключови" видео моменти в облака, вместо постоянен поток, и анонимизира данните в платформата си Silk Intelligence.

Прочетете още: Apple падна под бариерата от 1 трилион

 

Както Facebook, така и Google пуснаха интелигентни дисплеи тази година, но нито една от компаниите не може да се похвали с добри резултати, когато става дума за неприкосновеност на личния живот. Закупуването на Silk Labs можеше да позволи на Apple да разшири гамата си от интелигентни домашни продукти с уникален акцент върху сигурността.

Основана през 2015 г. от бившия главен оперативен директор на Mozilla, Андреас Гал, Silk Labs може да се похвали с половин дузина служители и външно финансиране в размер на 4 млн. долара, което я прави малка покупка по скалата за придобиване на Apple. Към момента нито една от страните не е дала официални подробности около сделката. Но и без тях е ясно, че тя дава в арсенала на Apple нов талант за работа с изкуствен интелект, който да стимулира появата на нови продукти за интелигентен дом и да подобри настоящите разработки на компанията.

НАЙ-НОВИ НАЙ-ЧЕТЕНИ ПРЕПОРЪЧАНИ
Фирмите представят

Слайдшоу
ИНТЕРВЮ
Мартин Райхле: R&M развива бизнеса си с иновативни и качествени решенияМартин Райхле: R&M развива бизнеса си с иновативни и качествени решения

2018 г. е най-добрата година за бизнеса на компанията, разработваща и произвеждаща системи с швейцарско качество вече 55 години, заяви Мартин Райхле, един от съсобствениците на Reichle& De-Massari (R&M)

ПРИЛОЖЕНИЯ
АНКЕТА

Какво мислите за FireFox OS?

Информация за Вас