Този сайт използва бисквитки (cookies). Ако желаете можете да научите повече тук. Разбрах
IDG  •  PC World  •  Computerworld  •  CIO  •  CFO  •  Networkworld  •  Дискусии  •  Кариерна зона  •  Събития
COMPUTERWORLD | Цифрова телевизия
16 ное
2018
 
 

SES променя сателитния ТВ пазар на Балканите

Новата сателитна платформа на SES ще обслужва зрителите на Телеком Сърбия в Сърбия, Босна и Херцеговина и Черна гора.

475 прочитания

Скоро зрителите в Сърбия, Босна и Херцеговина и Черна гора ще имат достъп до ново ТВ съдържание, предоставено от Телеком Сърбия, и осигурено от сателит на SES, разположение на ключовата орбитална позиция 23,5 градуса Изток, съобщиха от SES. Компанията е подписалa многогодишен договор със сръбския телеком за няколко транспондера на един от сателитите Astra, чрез които операторът ще стартира нова ТВ платформа DTH. Телеком Сърбия ще започне да се излъчва и в трите държави едновременно в средата на декември тази година.

Стартирането на DTH платформа в 3 държави едновременно не е често срещано. Всъщност последният път, когато това се случи в Централна и Източна Европа, бе дебютът на UPC Direct в Унгария, Чешката република и Словакия през септември 2000 г.

Новата DTH платформа ще даде възможност на Телеком Сърбия да излъчва повече от 150 канала, включително 30 от тях с висока резолюция (HD). Всички сръбски обществени телевизионни канали ще бъдат излъчвани на платформата некодирани. Сръбският оператор е избрал приемници без карти за тази услуга, която ще е достъпна с 60-сантиметрова сателитна чиния.

Прочетете още: Сателитно предаване на 8К телевизия осъществи SES

На практика Телеком Сърбия работи отдавна със SES, като телекомът прехвърли цялото си ТВ съдържание на сателит на SES на орбитална позиция 23.5 Изток, който гарантира достъп до възможно най-широка аудитория. SES обслужва близо 2,9 милиона DTH домове в Европа от тази локация.

„Бившите югославски страни са пазар с динамичен растеж. Позицията 23,5 градуса изток е най-бързо развиващата се локация на SES с достъп до Централна и Източна Европа и страните от Бенелюкс, с много паневропейски оператори, които излъчват своето съдържание от там“, коментира Мартин Орнас-Кубацки, вицепрезидент „Продажби“ в Централна и Източна Европа в SES Video.

За Телеком Сърбия сделката също е много важна, като допълва серията от важни стъпки, включително придобиването на втория най-голям кабелен оператор в Сърбия Kopernikus Technology по-рано този месец.

За SES развитието на такава платформа с важен партньор като Телеком Сърбия се вписва в начина, по който компанията иска да се развива в региона на Централна и Източна Европа.

ЕТИКЕТИ:
SESСърбияDTH
НАЙ-НОВИ НАЙ-ЧЕТЕНИ ПРЕПОРЪЧАНИ
Фирмите представят
Преглед на тенденциите и обобщение на ERP пазара през 2018

Преглед на тенденциите и обобщение на ERP пазара през 2018

Какви нови и интересни неща може да ни разкаже Пламен Боев от Елит Софтуер

Слайдшоу
ИНТЕРВЮ
Само за 6 месеца инициативата Vue Vixens е обучила над 400 жениСамо за 6 месеца инициативата Vue Vixens е обучила над 400 жени

Интервю с Джен Лупър, старши developer advocate в Progress и основател на Vue Vixens, лектор на конференцията DevReach 2018

ПРИЛОЖЕНИЯ
АНКЕТА

Какво мислите за FireFox OS?

Информация за Вас