Този сайт използва бисквитки (cookies). Ако желаете можете да научите повече тук. Разбрах
IDG  •  PC World  •  Computerworld  •  CIO  •  CFO  •  Networkworld  •  Дискусии  •  Кариерна зона  •  Събития
COMPUTERWORLD |
15 ное
2018
 
 

Ползваме само 0,5% от данните в компанията за вземане на решения

Между 80 и 90% от информацията не се анализира и е пръсната на множество места.

703 прочитания

Информацията в организацията се удвоява на всеки 16 месеца, като най-големият проблем е в изсветляването на тъмните данни. Това каза Димитър Сарафов от ФТС България по време на организирания от компанията семинар за M-Files.

Димитър Сарафов, ФТС България

“Всяка компания има данни, които не се използват, не се знае от кого са генерирани и къде се съхраняват. Според проучвания повече от 50% от информацията в компаниите е от този тип“, коментира Сарафов. Той допълни, че за вземане на решения се използват едва 0,5 на сто от данните в организацията, а важната информация всъщност е едва 15%. Достъпът до тях обаче е сложен, тъй като между 80 и 90 на сто от данните не се анализират и са пръснати на множество места.

По време на семинара стана ясно още, че служителите прекарват близо 30% от работното си време в търсене на информация, а организациите са принудени да използват най-малко четири отделни системи, за да управляват своите данни.

Стефан Петров, ФТС България

Върху тези проблеми се фокусира M-Files Online. Функционалностите на системата осигуряват на потребителите една точка за достъп до всички данни в организацията, посочи Сарафов. Стефан Петров от ФТС България се фокусира върху възможностите на M-Files Back-Office Solutions, което представлява решение за управление на информацията и документацията. Програмата позволява управление на счетоводните документи, на човешките ресурси, на активите, на договорите и на проектите и съдържа олекотена версия на CRM система. M-Files може да се интегрира със съществуващи бази данни на ERP и CRM системи, поддържа всички OLE DB или ODBC CRM връзки към бази данни. Идва с отворено API и позволява скриптинг директно в системата, допълни Милко Порязов от ФТС България.

НАЙ-НОВИ НАЙ-ЧЕТЕНИ ПРЕПОРЪЧАНИ
Фирмите представят

Слайдшоу
ИНТЕРВЮ
Мартин Райхле: R&M развива бизнеса си с иновативни и качествени решенияМартин Райхле: R&M развива бизнеса си с иновативни и качествени решения

2018 г. е най-добрата година за бизнеса на компанията, разработваща и произвеждаща системи с швейцарско качество вече 55 години, заяви Мартин Райхле, един от съсобствениците на Reichle& De-Massari (R&M)

ПРИЛОЖЕНИЯ
АНКЕТА

Какво мислите за FireFox OS?

Информация за Вас