“ози сайт използва бисквитки (cookies). јко желаете можете да научите повече тук. –азбрах
IDG  •  PC World  •  Computerworld  •  CIO  •  CFO  •  Networkworld  •  ƒискусии  •   ариерна зона  •  —ъбити€
COMPUTERWORLD | GIS
14 ное
2018
 
 

√»— јЋ»јЌ— отбел€за ћеждународни€ ƒен на √»— технологиите

ѕо време на събитието б€ха представени редица иновативни подходи към използването на географски информационни системи

1537 прочитани€

— тематична конференци€ в √рад ’отел —офи€ √»— јлианс отбел€за —ветовни€ ƒен на √»— технологиите 2018, който обедин€ва професионалисти от ц€л св€т, използващи и развиващи географските информационни системи. —ъбитието събра представители на бизнеса, администраци€та и академичната общност, които станаха съпричастни с най-новите тенденции и решени€ внедрени в Ѕългари€ през 2018 г.

 «а поредна година √»— јлианс изпълн€ва сво€ смисъл и предназначение - да ни събира. “ова, което ни обедин€ва днес, нас, хората от различни сфери на обществени€ живот – ЅјЌ, администраци€, ютилити компании, частен сектор – е една чудесна технологи€, ко€то прави живота ни по-лесен. “ази технологи€ използва местоположението на земната повърхност, за да ни помогне да се ориентираме в огромни€ океан от данни, с които ни се налага да работим. ƒнес е ден€т, в който тр€бва да мислим за нещата и желани€та, които ни свързват. ј това е желанието трудът ни да роди добри идеи, които да получат признание, а продуктите и системите, които предлагаме, да се използват професионално и с удоволствие. ≈дновременно с това, всички ние искаме да имаме свободата да изберем платформа или продукт, който може да ни свърши работа, без да се съобраз€ваме с конюнктурни или политически рамки и ограничени€. ¬ъпреки че фирмите, които днес са тук, са конкуренти, нас ни обедин€ва както технологи€та, така и общи ценности, разбирани€ и професионална етика. Ќие имаме общи схващани€ за това кое е добро и кое е лошо”, категоричен бе по време на откриването на конференци€та

—ветлозар «ахариев, ћениджър √»— решени€ в “ехнологика

ѕрочетете още: Ќационален конкурс отбел€зва 20-та годишнина на световни€ √»— ден

.

»наче, конференци€та на √»— јлианс стана част от стотиците подобни събити€, организирани на пет континента, демонстриращи как √»— технологиите подпомагат и намират все по-широко приложение във всички аспекти на съвременното общество. ќсновна тема на събитието тази година б€ха Location Based Services ( LBS ) - √»— услуги, предлагани съобразно местоположението на клиента, като своите най-нови решени€ в тази област представиха 14 български софтуерни компании и научни организации, работещи в областта на √»— технологиите.

ƒемонстрирани б€ха решени€, базирани на многообразие от продукти, и платформи с приложени€ във всички сфери на съвременната индустри€ и административно управление. —воите поздравлени€ поднесоха редица български и чуждестранни гости, сред които и представители на ќрганизаци€та на обединените нации (ќќЌ) , Ќорвежки  адастър, ћ––Ѕ, —ъюза на архитектите и много други.

√»— јлианс декларира сво€та решителност да работи за утвърждаване и попул€ризиране на географските информационни системи като достъпна среда, подпомагаща администраци€та и бизнеса, както и държавните органи, в създаването на законови и подзаконови нормативни актове, отнас€щи се до развитието и внедр€ването на √»—, употребата и достъпността на геоданните, както и при контрола на т€хното изпълнение. ќсвен това, организаци€та се е нагърбила и със задачата да посредничи в диалога между √»— компаниите и администраци€та, като насърчава партньорството между публични€ и частни€ сектор.

√»— јлианс е българска неправителствена организаци€ на компании от сферата на географските информационни системи и геодези€та. „леновете на √»— јлианс работ€т за улесн€ване и подпомагане на процеса по развитие и въвеждане на √»— технологии в Ѕългари€, включително и създаване на услови€ за образователни програми по темата. ”чредители на √»— јлианс са водещи български технологични компании - ƒавид ’олдинг, ƒатекс,  аниско,  олма, ћапекс и “ехноЋогика.

Ќј…-Ќќ¬» Ќј…-„≈“≈Ќ» ѕ–≈ѕќ–Џ„јЌ»

—лайдшоу
»Ќ“≈–¬ё
–ей ќТ‘аръл, VMware: —ветът на облаците ще е хибриден–ей ќТ‘аръл, VMware: —ветът на облаците ще е хибриден

“ехнически€т директор на компани€та е уверен, че публичните услуги н€ма да замен€т собствените сървъри.

ѕ–»Ћќ∆≈Ќ»я
јЌ ≈“ј

 акво мислите за FireFox OS?

»нформаци€ за ¬ас