Този сайт използва бисквитки (cookies). Ако желаете можете да научите повече тук. Разбрах
IDG  •  PC World  •  Computerworld  •  CIO  •  CFO  •  Networkworld  •  Дискусии  •  Кариерна зона  •  Събития
COMPUTERWORLD | Бизнес
14 ное
2018
 
 

Huawei залага на стратегия „платформа плюс екосистема“

На събитието Eco-Connect Europe 2018 компанията представи цялостното портфолио от ИКТ решения.

1023 прочитания

Стратегията „платформа + екосистема“ е във фокуса на Huawei, като компанията се стреми да си сътрудничи все повече с потребителите и с партньорите в редица бързоразвиващи се технологични области като облачни изчисления, IoT, Големи данни и цифрови платформи, както и индустриални решения за умни градове и интелигентни фабрики. Huawei си сътрудничи с потребители и партньори, демонстрирайки своя ангажимент да подпомага дигитализацията на Европа чрез цифрова трансформация на европейските предприятия.

Стратегията бе представена на традиционната конференция Eco-Connect Europe в Рим, като мотото на събитието бе „For a DigitALL INtelligent Europe“. “През 2017 г. БВП на Европейския съюз достигна рекордния за последните години ръст от 2,5%. В момента започва т.нар. Шеста вълна на иновациите, включваща технологии като 5G, изкуствен интелект, за който всички говорят, но много дори не знаят какво точно означава. Ние, в Huawei, можем да променим Европа за по-добро бъдеще, осигурявайки модерни ИКТ решения, заяви при откриването на конференцията Винсънт Панг, президент на Huawei за Западна Европа. - ИКТ бизнесът представлява 5% от общия БВП на континента, но 20% от капиталовите инвестиции са именно в ИКТ областта, като в Европа ИКТ е най-голямата индустрия“, допълни Панг.

Като лидер в развитието на дигиталното и интелигентно общество, Huawei работи в тясно сътрудничество с партньори от широк кръг области и индустрии по целия свят, създавайки съвместно иновативни решения за стимулиране на дигиталната трансформация, както и за развитие на индустриална екосистема. „Досега Huawei е построила две лаборатории за иновации OpenLabs - в Мюнхен и в Париж, като първата е фокусирана върху умното индустриално производство и умните градове, а а втората се фокусира върху IoT, автомобилната индустрия. До края на 2018 г. Huawei ще завърши разширяването на мюнхенската лаборатория OpenLab. В края на 2021 г. в Европа ще има общо три Huawei OpenLabs, като компанията инвестира само в тях общо 50 млн. долара“, допълни Ърнест Джанг, президент на поделението за корпоративни бизнес решения в Huawei за Западна Европа.

Прочетете още: Huawei ще развива в Европа иновации в облaстта на 5G, IoT и изкуствения интелект

Винсънт Панг, президент на Huawei Technologies за регион Западна Европа.

Винсънт Панг, президент на Huawei Technologies за регион Западна Европа. 

Huawei ще използва тези лаборатории, за да осъществява съвместни иновации с европейски клиенти и партньори в областта на умното производство и умните градове. Компанията ще предостави и своите ИКТ платформи на местни партньори, които ще могат да тестват своите решения и да ги оптимизират. „Освен това можем съвместно да разработим индустриални решения и да проучваме пазарните възможности са тях, допълни Джанг. - Лабораториите OpenLab представляват и много добра среда за обучение и решаване на реални бизнес проблеми.“

През 2018 година само в парижката лаборатория OpenLab са работили повече от 2600 партньори на Huawei, заяви Винсънт Панг. Само в Европа Huawei подомага над 200 експерти и 180 академични кадри, като основният им фокус е 5G, AI, облака. Стремим са да привличаме все повече млади хора към нашата индустрия. През следващите 3 години програма на Huawei DigitALL ще осигури обучение на над 3000 студенти. Още по 1000 привличаме директно от университетите. Стремим да дадем своя принос и да призовем и останалите ни партньори да се включат в подобни инициативи“, каза още Винсънт Панг.

Нови партньорства на Huawei

По време на конференцията Eco-Connect Europe Huawei обяви редица нови съвместни инициативи с водещи компании. Сред тях са:

  • Huawei си сътрудничи с Microsoft за създаването на изцяло флаш базирано to решение Azure Stack, което да ускори разработката на хибридни облачни услуги.
  • Huawei и италианският оператор TIM представиха съвместно SD-WAN решение, което да помогне на предприятията да оптимизират своите мрежи.
  • Huawei и Digicom подписаха споразумение за разбирателство (MoU), което предвижда съвместна работа върху терминали за смарт паркиране и OpenCloud.
  • Подобно споразумение Huawei сключи и с WAGO, като двете компании ще разработват решение за автоматизация и управление на енергийната ефективност на умните фабрики.
  • Huawei и Eluminocity ще разработват съвместни иновации за развитие на интелигентния град. Двете компании вече са разработили решение за умно улично осветление. А заедно с германската Zolitron Technology e създадено цялостно решение за умно светосъбиране.
  • За целите на смарт базирано шофиране Huawei е разработила мобилен център за данни (MDC). Монтиран в товарен автомобил, центърът предоставя енергийно ефективни високопроизводителни изчисления с много малка латентност. MDC представлява отворена хардуерна изчислителна платформа, която може да е използва от автомобилни производители, T1 доставчици и външни разработчици на алгоритми, които да създадат и адаптират приложения за автоматизирано шофиране.
ЕТИКЕТИ:
Huawei5Gsmart city
НАЙ-НОВИ НАЙ-ЧЕТЕНИ ПРЕПОРЪЧАНИ

Слайдшоу
ИНТЕРВЮ
Рей О’Фаръл, VMware: Светът на облаците ще е хибриденРей О’Фаръл, VMware: Светът на облаците ще е хибриден

Техническият директор на компанията е уверен, че публичните услуги няма да заменят собствените сървъри.

ПРИЛОЖЕНИЯ
АНКЕТА

Какво мислите за FireFox OS?

Информация за Вас