Този сайт използва бисквитки (cookies). Ако желаете можете да научите повече тук. Разбрах
IDG  •  PC World  •  Computerworld  •  CIO  •  CFO  •  Networkworld  •  Дискусии  •  Кариерна зона  •  Събития
COMPUTERWORLD | Безжични
13 ное
2018
 
 

Intel форсира пускането на 5G чип

По този начин компанията демонстрира, че не е готова да остави лидерството на Qualcomm

1310 прочитания

Intel явно не е готов да даде с лека ръка лидерството при производството и доставката на 5G чипове на Qualcomm. Това става ясно от плановете на компанията да ускори пускането на пазара на свой модел 5G модем - XMM 8160 - с половин година. Към момента, очакванията бяха разработката на Intel да се появи през втората половина на 2019 г., като обещава скорости до 6Gbps както за мобилни телефони, така и за персонални компютри и домашни широколентови услуги. XMM 8160 поддържа LTE и по-стари технологии, така че на производителите на устройства няма да им се налага да интегрират два чипа, които биха консумирали допълнително пространство и живот на батерията.

 

Прочетете още: Intel, Volkswagen и Mobileye стартират самоуправляваща се таксиметрова услуга

Разбира се, потребителите не трябва да очакват появата на готови продукти с XMM 8160 веднага. Първите такива, ако модемът на Intel се появи в посочените рамки, могат да се очакват през първата половина на 2020 г. Така че, слуховете, че първите устройства с 5G чипове на Intel могат да бъдат очаквани чак през 2020 г. се припокриват напълно с официалната информация, а това означава, че компанията ще пропусне първата вълна на новата технология. Тя се очаква да дойде през 2019 г., като по всичко личи, че ще бъде базирана в основната си част на чипове на Qualcomm.

 

 

ЕТИКЕТИ:
Intel5Gчип
НАЙ-НОВИ НАЙ-ЧЕТЕНИ ПРЕПОРЪЧАНИ
Фирмите представят
Безпрецедентна производителност в новите супербързи х86 сървъри на FUJITSU

Безпрецедентна производителност в новите супербързи х86 сървъри на FUJITSU

Изключително бързи възможности за обработка на трудоемки и тежки задачи, както и на невъобразими до момента количества данни

Слайдшоу
ИНТЕРВЮ
Мартин Райхле: R&M развива бизнеса си с иновативни и качествени решенияМартин Райхле: R&M развива бизнеса си с иновативни и качествени решения

2018 г. е най-добрата година за бизнеса на компанията, разработваща и произвеждаща системи с швейцарско качество вече 55 години, заяви Мартин Райхле, един от съсобствениците на Reichle& De-Massari (R&M)

ПРИЛОЖЕНИЯ
АНКЕТА

Какво мислите за FireFox OS?

Информация за Вас