Този сайт използва бисквитки (cookies). Ако желаете можете да научите повече тук. Разбрах
IDG  •  PC World  •  Computerworld  •  CIO  •  CFO  •  Networkworld  •  Дискусии  •  Кариерна зона  •  Събития
COMPUTERWORLD | Бизнес
12 ное
2018
 
 

VMware затвърждава подкрепата си за българската икономика и пазара на труда

През 2019 г. компанията се мести в нов високотехнологичен офис и увеличава екипа си с 1500 служители

509 прочитания

През 2019 г. VMware планира да се премести в новопостроен високотехнологичен офис, както и да увеличи екипа си до 1 500 души. По този начин компанията, призната за един от най-големите инвеститори в региона, затвърждава подкрепата си за българската икономика и местните таланти, след като офисът ѝ в София отдавна е сред топ три на ключовите ѝ стратегически развойни центрове в световен мащаб. Това стана ясно по време на среща между Диана Стефанова, управляващ директор на развойните центрове на VMware за Европа и Близкия изток, Робърт Кондън, ръководител връзки с институции и публична политика на компанията за региона и европейския комисар по цифровата икономика и общество Мария Габриел. Тримата обсъдиха редица теми, между които предстоящите инвестиции на VMware в българската икономика, жените в технологичния сектор и дигиталните умения на гражданите на ЕС, киберсигурността, изследователската дейност и т.н.

 

Прочетете още: VMware придоби платформа за управление на мулти-облачни среди

VMware от години работи за по-доброто включване на жените в STEM и поддържа инициативи, които насърчават професионалното им развитие в ИТ индустрията на всяко ниво. Сред тях са създаване и развитие на българския клон на международната организация Women Who Code, обучения по програмиране за жени, Rails Girls, събития за кариерно консултиране, и много други.

По отношение на киберсигурността, компанията, която предоставя решения за киберсигурност на клиенти в целия свят, напълно подкрепи създаването и въвеждането на мерки за подобряване на онлайн сигурността в Европа. Това съвпада и със стратегията на ЕС гражданите и бизнесът на Европа да се възползват от предимствата на цифровата икономика. Ангажиментът на компанията е заложен и в документа на VMware, в който са цитирани пет основни принципа на киберхигиената – най-важните и основни мерки, които организациите трябва да предприемат, за да предпазят своята информация и тази на клиентите си.

VMware също така активно подкрепя развитието на дигиталните умения на младото поколение чрез различни инициативи като безплатни клубове по програмиране, летни школи за облачни технологии и др. През октомври ментори от компанията и отбор от 7 деца от клуба VMware Bulgaria Coder Dojo посетиха Европейския парламент и се включиха в срещата EUDojo, част от Европейската седмица на програмирането. Младите ентусиасти представиха пред останалите участници своите проекти и дори преподаваха програмиране на евродепутати.

VMware заяви подкрепата и участието си в различни европейски консорциуми за развойна дейност в приоритетни за ЕС области като блокчейн, изкуствен интелект и други.

Вярваме, че тази среща е от изключителна важност за ползотворното сътрудничество между бизнеса и институциите. Тя беше логична следваща стъпка за удовлетворяване на дигиталните нужди на гражданите и икономиката на Европейския съюз“, коментира Диана Стефанова.

 

 

НАЙ-НОВИ НАЙ-ЧЕТЕНИ ПРЕПОРЪЧАНИ
Фирмите представят
Преглед на тенденциите и обобщение на ERP пазара през 2018

Преглед на тенденциите и обобщение на ERP пазара през 2018

Какви нови и интересни неща може да ни разкаже Пламен Боев от Елит Софтуер

Слайдшоу
ИНТЕРВЮ
Само за 6 месеца инициативата Vue Vixens е обучила над 400 жениСамо за 6 месеца инициативата Vue Vixens е обучила над 400 жени

Интервю с Джен Лупър, старши developer advocate в Progress и основател на Vue Vixens, лектор на конференцията DevReach 2018

ПРИЛОЖЕНИЯ
АНКЕТА

Какво мислите за FireFox OS?

Информация за Вас