“ози сайт използва бисквитки (cookies). јко желаете можете да научите повече тук. –азбрах
IDG  •  PC World  •  Computerworld  •  CIO  •  CFO  •  Networkworld  •  ƒискусии  •   ариерна зона  •  —ъбити€
COMPUTERWORLD | јвтомобили
08 ное
2018
 
 

»лон ћъск сдава ръководството на борда на Tesla

≈ксцентрични€т бизнесмен ще бъде заменен от –обин ƒенхолм, изпълнителен директор на австралийски€ телеком Telstra

1060 прочитани€

 ато част от споразумението си със SEC (Security and Exchange Commision) заради съобщението си в Twitter, че ще приватизира Tesla, »лон ћъск се съгласи да се оттегли от поста си като председател на борда на директорите на компани€та. —ега, още докато той е главен изпълнителен директор и заема м€стото си в борда, организаци€та об€ви името на негови€ заместник - –обин ƒенхолм, ко€то и към момента е член на ръководни€ орган. ќсвен това, т€ е и главен финансов директор и главен изпълнителен директор на австралийски€ телеком Telstra, но ще напусне този пост заради ангажимента си към производител€ на електромобили.

ѕрочетете още: Ќови€т Tesla Roadster Ц първи€т електрически суперавтомобил

¬ свое из€вление ƒенхолм коментира: "¬€рвам в тази компани€, в€рвам в нейната миси€ и с нетърпение очаквам да помогна на »лон и екипа на Tesla да постигнат устойчивост и рентабилност и да стимулират дългосрочна стойност за акционерите".

ѕреди това, нови€т председател на борда на директорите е заемала позиции в областта на финансите и стратеги€та на технологични компании като Sun Microsystems и Juniper Networks, а, според ћъск, "т€ е допринесла значително като член на борда на Tesla през последните четири години, за да ѝ помогне да стане печеливша компани€".

ƒруги части от споразумението между ћъск и SEC включват 20 милиона долара глоби.

≈“» ≈“»:
Tesla»лон ћъск
Ќј…-Ќќ¬» Ќј…-„≈“≈Ќ» ѕ–≈ѕќ–Џ„јЌ»
‘ирмите представ€т

—лайдшоу
»Ќ“≈–¬ё
ћартин –айхле: R&M развива бизнеса си с иновативни и качествени решени€ћартин –айхле: R&M развива бизнеса си с иновативни и качествени решени€

2018 г. е най-добрата година за бизнеса на компани€та, разработваща и произвеждаща системи с швейцарско качество вече 55 години, за€ви ћартин –айхле, един от съсобствениците на Reichle& De-Massari (R&M)

ѕ–»Ћќ∆≈Ќ»я
јЌ ≈“ј

 акво мислите за FireFox OS?

»нформаци€ за ¬ас