Този сайт използва бисквитки (cookies). Ако желаете можете да научите повече тук. Разбрах
IDG  •  PC World  •  Computerworld  •  CIO  •  CFO  •  Networkworld  •  Дискусии  •  Кариерна зона  •  Събития
COMPUTERWORLD | Бизнес
08 ное
2018
 
 

Теленор България запазва тенденцията за ръст на приходите си и през Q3

Повишаването на общите приходи, както и продължаващите усилия на компанията за подобряване на ефективността, водят до увеличение на EBITDA за тримесечието до 76 милиона лева

1036 прочитания

През третото тримесечие на годината Теленор България запазва тенденцията за ръст на приходите и печалбата преди данъци, лихви и амортизации (EBITDA), която се наблюдава от началото на 2018 г.

Общите приходи за третото тримесечие достигнаха 187 милиона лева, най-вече заради ръста в средния приход на потребител (ARPU), който достигна 15,30 лв. за тримесечието. В допълнение, приходите от продажби на устройства също допринасят за увеличението на общите приходи поради фокуса на потребителите върху смарт-устройства от висок клас.

Прочетете още: Теленор посрещна четирима нови служители по програмата Open Mind

Ръстът в общите приходи, както и продължаващите усилия на компанията за подобряване на ефективността, водят до увеличение на EBITDA за тримесечието до 76 милиона лева. Общият брой на клиентите на Теленор е позитивно повлиян през летния сезон, като към края на тримесечието достигна 3,163 милиона, от които 23% са потребителите на предплатените услуги на оператора.

 

През третото тримесечие на 2018 г., Теленор съсредоточава своите усилия в предлагането на услуги като VoLTE. За по-малко от шест месеца от старта на предлагането на технологията, която позволява по-високо качество на гласовите обаждания и непрекъсната високоскоростна интернет връзка по време на разговор, делът на VoLTE надхвърля 5% от общия гласов трафик.

НАЙ-НОВИ НАЙ-ЧЕТЕНИ ПРЕПОРЪЧАНИ
Фирмите представят

Слайдшоу
ИНТЕРВЮ
Мартин Райхле: R&M развива бизнеса си с иновативни и качествени решенияМартин Райхле: R&M развива бизнеса си с иновативни и качествени решения

2018 г. е най-добрата година за бизнеса на компанията, разработваща и произвеждаща системи с швейцарско качество вече 55 години, заяви Мартин Райхле, един от съсобствениците на Reichle& De-Massari (R&M)

ПРИЛОЖЕНИЯ
АНКЕТА

Какво мислите за FireFox OS?

Информация за Вас